agiea 06.01.05, 17:12 mam stosowac ten syrop. ale juz po ok 30 min po jednej porcji 5 ml Ania zaczela bardziej kaszlec. mam nadzieje, ze to tak ma wlasnie dzialac. i moje pytanie do ktorej godziny podawalyscie e. by kaszelek nie budzil w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martad73 Re: eurespal 06.01.05, 17:21 generalna zasada jest taka, że syropy podaje się do 17, oprócz tych przeciwkaszlowych. Ale z tego co wiem nie wszystkie dzieci dobrze tolerują Eurespal, spróbuj wpisać w wyszukiwarke na tym forum , bo już coś na temat niedawno widziałam tutaj. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
genepis Re: eurespal 06.01.05, 20:52 Ja już od lat nie podaję Eurespalu, bo zawiera tyle barwników aromatów i konserwantów, że dziecku momentalnie wyskakiwał alergiczny liszaj i skórka nie była warta wyprawki. Słyszałam też że szkodzi na wątrobę zwłaszcza u młodszych dzieci, których wątroba nie jest jeszcze dojrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: eurespal 06.01.05, 22:03 Nie tylko Eurespal zawiera barwniki i konserwanty, wszystkie lekarstwa je zawieraja wystarczy poczytac sklad. Leki wykrztusne podajemy do 16, p/kaszlowe podajemy takze przed snem Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalach Re: eurespal 06.01.05, 23:26 Eurespal to taki syrop, który podaje się krótko, tzn 4-5 dni, bo jak nie pomorze na początku to nie ma sensu podawać go dłużej. Ja słyszałam, że eurespal może uszkodzić układ nerwowy, napewno chodziło o dłuższe podawanie, a słyszałam to od lekarki. Niektóre dzieci wogóle nie mogą go pić, bo jest tak ochydny, że zwracają. Odpowiedz Link Zgłoś