kaktus29-only
30.08.11, 06:17
Mam pytanie, moja 5-letnia córka od 1,5 tyg ma uporczywy kaszel suchy bardzo silny tak jak by coś rwało od środka teraz od 2 dni doszedł do tego kaszlu odruch wymiotny nie wymiotuje ale tak to wygląda. W sobotę byliśmy u lekarza który stwierdził że to kaszel alergiczny (mała jest alergiczką) Ten problem wystąpił jakieś dwa tygodnie temu kiedy córka miała kontakt z kotem na którego sierść ma uczulenie bawiła się z nim jakieś 3 dni i zaczęła trochę kasłać wtedy od razu została odizolowana od kota ale problem nie zginął a wręcz się pogłębił Córka bierze pulmikort zyrtec i eurespal ale nie ma żadnej poprawy wręcz jest gorzej, ten kaszel najbardziej nieprzyjemny jest w nocy bo to ją męczy a w dzień kiedy jest na podwórku to występuje trochę rzadziej. Zastanawia mnie czy alergia może zmienić się z wiekiem u dziecka w sensie takim tu na przykładzie napiszę, moja córka ma uczulenie na sierść ale zawsze przy dłuższym kontakcie ze zwierzęciem i zawsze było to kichanie a teraz nagle zmienia to się w kaszel czy tak może być?