ascoti 30.01.05, 11:49 Muszę kupić swoim dzieciom inhalator. Czy ktoś mógłby mi jakiś polecić. W internecie widziałam,ze są ultradzwiekowe i spręzarkowe, które są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justysia25 Re: inhalator 30.01.05, 12:17 Hej Ja kupiłam ostatnio sprężarkowy (to chyba to samo co tłokowy)- na allegro dałam 60zł mniej niż bym kupiła w sklepie w moim mieście. Również prosiłam dziewczyny o radę - ponoć do ultradźwiękowych nie można podawać wszystkich leków. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: inhalator 30.01.05, 20:19 Ultradzwiekowy nie nadaje sie do wszystkich lekow, zalezy do czego potrzebujesz, generalnie do sterydow nie.Ja kupilam w aptece za 230 zl., jakos specjalnie na marke nie patrzylam, wloski, sprezarkowy, co prawda dosc glosno chodzi, ale one juz tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: inhalator 30.01.05, 20:29 najlepsze inhalatory są firmy secura nova (np. pari boy). www.securanova.com.pl/produkty.html?pr=45 ultradźwiekowe nie nadają się do leków sterydowych (np. pulmicort) zorientuj się, byc moze sprzet będziesz mogła miec refundowany przez NFZ (my mamy refundowany, przysługuje nam 1 inhalator na 5 lat, a nebulizator, tzw tuba, 1 na rok). pozdarwiam, życzę dużo zdrowia. aga Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: inhalator 31.01.05, 08:56 Cena powala, jesli refundowany to rozumiem, ale placic z wlasnej kieszeni 750 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: inhalator 31.01.05, 18:41 no właśnie, to drogi sprzęt, ale najlepszy. my używamy niestety całkiem inny inhalator, pharmaneb me 702, ten był refundowany. jednak choćby przez fakt, że jest okropnie głosny, to tego nie polecam: www.dkkmed.com.pl pozdrawiam, życzę dużo zdrowia. aga Odpowiedz Link Zgłoś