Dodaj do ulubionych

szczepionka...

01.02.05, 00:41
Obserwuj wątek
    • m.musur Re: szczepionka... 01.02.05, 00:44
      oczywiście enter za wcześnie!Mam pytanie, czy słyszałyście o szczepionce
      przeciwko sepsie o nazwie PREVENAR?Ja wiem tylko że trzeba ją sprowadzać
      prywatnie przez ministerstwo leków i że jest trudno dostępna.czy któraś z Was
      szczepiła nią swoje dziecko?Byłabym wdzięczna za informację.
      Monika mama Filipka
      • gosiap10 Re: szczepionka... 01.02.05, 09:51
        Slyszalam duzo dobrego o tej szczepionce. U nas w Luksemburgu od pewnego czasu
        weszla juz ona do kalendarza szczepien obowiazkowych. Najlepiej szczepic nia
        dzieci od 0 do 2 lat. Niestety ja o niej dowiedzialam sie zbyt pozno - Marta
        miala ponad 2 latka. Dlatego zaszczepilam ja Pneumovaxem 23.
        Prevenar podobno najkorzystniej mozna kupic w Centrum Damiana (280,- zlotych).
        • barbarajarzabek Re: szczepionka... 03.02.05, 21:36
          WITAM TU BASIA JARZĄBEK MAMA MARKA HLHS. JAK DOTRZEĆ DO CENTRUM DAMIANA ABY
          KUPIĆ PRENEWAR.
          • bernadka.1 Re: szczepionka... 03.02.05, 23:13
            dzwoniłam tam i dowiedziałam się, że nie mają tej szczepionkisad
            • barbarajarzabek Re: szczepionka... 04.02.05, 07:41
              Dziekuje Basia
              • m.musur Re: szczepionka... 13.02.05, 22:37
                Ja też próbowałam się dowiedzieć w jaki sposób można ją zdobyć i niestety można
                to zrobić tylko przez departament leków w Ministerstwie zdrowia.Trzeba wypełnić
                jakieś druczki i w ciągu dwóch miesięcy sprowadzają tę szczepionkę.Pytałam, czy
                można ją prywatnie sprowadzić-podobno nie, bo musi być transportowana w
                odpowiednich warunkach(temperatura), ale być może to tylko taka polityka
                ministerstwa.Pozdrawiam
                Monika mama Filipa
                • gosiap10 Re: szczepionka... 13.02.05, 23:35
                  Tez cos slyszalam o warunkach transportu tej szczepionki. Jak tylko bede u nas
                  w aptece to podpytam.
                  W sumie to troche dziwne, ze Centrum Damiana wymienia PREVENAR w swoich
                  cennikach www.damian.com.pl/polski/cennik/piel.asp , a tak naprawde go
                  nie ma. Moze to tylko czasowy brak.
    • barbarajarzabek Re: szczepionka... 21.02.05, 19:08
      WITAM SERDECZNIE. KIEDY BYŁAM W PORADNI SZCZEPIEŃ WE WROCŁAWIU ABY ZASZCZEPIĆ
      MARKA PRZECIWKO OSPIE WIETRZNEJ NAPOMKNĘŁAM NASZEJ PANI DOKTOR GROBELNEJ O
      USTALENIU KALENDARZA DLA NASZYCH DZIECI. POWIEDZIAŁA, ŻE KAŻDE DZIECKO POWINNO
      MIEĆ INDYWIDUALNY TOK SZCZEPIEŃ. OD LEKARZA PIERWSZEGO KONTAKTU NALEŻY WZIĄĆ
      SKIEROWANIE DO WOJEWÓDZKIEJ PORADNI SZCZEPIEŃ. TAM WIELE SZCZEPIONEK, NP.
      SKOJARZONE , JEST REFUNDOWANE Z FUNDUSZU ZDROWIA, A JEŚLI NIE TO CENY SĄ NIŻSZE
      NIŻ W APTECE. PONADTO POLECAŁA STRONĘ INTERNETOWĄ: WWW.SZCZEPIENIA.PL TAM JEST
      WIELE CENNYCH INFORMACJI O SZCZEPIONKACH I O PRZEBIEGU CHORÓB ZAKAŻNYCH.
      BASIA- MAMA MARKA Z HLHS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka