Dodaj do ulubionych

Kontrol pooperacyjna

05.02.05, 19:57
W poniedziałek wybieramy się z naszą córeczką na kontrol. Myśle że będzie
wszystko dobrze. Dobrze się mała czuje i wygląda mimo że poprzestawiali jej w
tym małym serduszku.
(po operacji metodą konno-ross- mała ma zwężenie zastawki aortalnej)
Obserwuj wątek
    • asiajulk Re: Kontrol pooperacyjna 07.02.05, 07:58
      I jak po kontroli? Mam nadzieję, że wszystko ok. Serdecznie pozdrawiamy.
    • ewelia5 Re: Kontrol pooperacyjna 07.02.05, 11:07
      Jesteśmy już po badaniu. Jest dobrze choć nieznacznie zwężyła się zastawka
      płucna (xenograf. Po za tym pięknie i ładnie. Zostawiliśmy doktorowi blaoniki z
      logo fundacji powiedział że barzo chętnie da je dzieciom. smile
    • ewelia5 Znowu kontrol 10.05.05, 15:51
      Byliśmy dzisiaj u kardiologa. Zrobił kamilce echo. zastawka mitralna -
      niedomykalność się zmniejszyła ok !stopnia jest, z zastawką aortalną super
      zdrowa jest, tylko homograft płucny niestety się zwężył z 21 do 33mHg sad-
      niedobrze. Na razie kontrol za 2-3 miesiące.
      • ewelia5 Re: Znowu kontrol 22.08.05, 17:15
        Dziś znowu byliśmy na kontroli stan bez zmian smile zwężenie zastawki płucnej nie
        pogłębia się smile
        • dorek3 Re: Znowu kontrol 22.08.05, 23:46
          SUPR! Gratuluję. Sama niedawno skakałam z radosci po dobrych wynikach Kuby (też
          stenoza aortalna) więc cieszę się tym bardziej z Tobą.
        • anfido Re: Znowu kontrol 23.08.05, 10:23
          Cieszę się z dobrych wiadomości. Tak trzymać. Adaś też ma się dobrze.
    • ewelia5 Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 14:29
      Znowu kontrol. Ale bardzo miła. W obcym dla nas kraju. Musze powiedzieć że dla
      mnie i dla kamilki to chyba była najprzyjemniejsza kontrol w jej krótkim życiu
      (2 lata i 8 miesięcy). Gdy tylko przyszlismy do szpitala już kamilcia była
      bardzo zadowolona z zabawek (kuchnia z garnkami i akcesoriami, układanki,
      piciągi na torach, bajeczki w telewizorze). później pani pielęgniarka zaprosiła
      nas do pokoiku i zwarzyła i zmierzyła kamilkę (12 kg i 94 cm). Kamilka poszła
      sie bawić. Póżniej przyszła inna pani i poszliśmy na mierzenie ciśnienia
      (kamilka bardzo tego nie lubi zwykle płacze na widok urzadzeń do pomiaru). W
      pokoju jak w bajce półmrok na ścianie z wyświetlacza wyświetlały sie postacie z
      bajek, w rogu stała szklana tuba oświetlona z bombelkami powietrza i rybkami
      plastikowymi no i usiedliśmy na super wygodnym foteliku. Kamilce najbardziej
      spodobała sie hihi bomba plastikowa która wibrowała i poruszała sie po
      podłodze. Badanie w ciszy i spokoju smile. Później pan doktor kardiolog poprosił
      kamilke do swojego pokoju. Znowu zabawki kamilka nie przywitała się z doktorem
      tylko odrazu pobiegła do zabawek. A my usiedliśmy i porozmawialiśmy. Później
      przeszlismy na echo serca do pokoiku obok znowu sceneria bajki ale łagodniej
      niż poprzednio.

Echo serca w prządku zastawka aortalna gradient 10. płucna bez zmian gradient
      35. Serce dobrze pracuje. Następna wizyta za 6 miesięcy.
      Mamy nadzieję że następna wizyta będzie równie przyjemna Dla kamilki i stan jej
      nie ulegnie zmiany.

Życzymy Wam równie przyjemnych wizyt i bardzo dobrych wiadomości jak my.

Serdecznie pozdrawiam Ewelina mama Kamilki ze zwężeniem zastawki aortalnej po
      operacji metodą konno-ross.
      • gosiap10 Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 15:30
        Zuch Kamilka. Teraz to juz z niej duza panienka!
        12 kg i 94 cm - ho, ho!!!!
        Sciskamy
      • anfido Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 16:26
        Wspaniałe wiadomości. Kamilko trzymaj tak dalej.
        Pozdrowionka od Adasia i Filipka.
    • ewelia5 Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 16:40
      Dziękujemy za pozdrowienia i życzenia smile. Wzajemnie.
      • izakam51 Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 19:49
        Super wiadomości, oby tak dalej.
        Iza.
        • aaparzoch1 Re: Kontrol pooperacyjna 09.01.06, 21:15
          Brawa dla panienki Kamilki. Tylko dużo zdrówka. Nasze echo wykonane Radkowi
          dzisiaj na Ligocie nie wskazuje na żadne pogorszenie sytuacji, a to już dla nas
          bardzo dużo. Za każdym razem gdy tam jestem odwiedzam kaplicę Aniołów Stróżów i
          sprawdzam czy Anioł naszego syna czuwa tam na swoim miejscu. Pomijając
          niedomykalność zastawek parametry serca prawidłowe. Nie ma konieczności
          przynajmniej na razie stosowania leków odciążających serce, a to bardzo mnie
          nurtowało. Zero kolejek, badanie wykonane właściwie w wyznaczonej godzinie. A
          potem szybciutko do domu. Więcej czasu zajęła nam podróż niż oczekiwanie na
          badanie i wizyta kontrolna. Pani doktor uspokoiła nas, iż nic niepokojącego nie
          widzi. Bardzo miła osoba, w prostych słowach dostosowanych do naszej wiedzy
          omawiała to co widac na monitorze. Aż trudno uwierzyć, że tak się jednak da.
          Obym nie zapeszyła. Radek ma prowadzić normalne życie, tyle tylko, iż unikać
          większego wysiłku. Ostatnio spełnia swoje marzenie i ćwiczy jazdę na stoku już
          na prawdziwych nartach. Wszystko oczywiście w ramach zdrowego rozsądku.
          Pozdrawiam. Ola, mama Radka
          • ewelia5 aaparzoch1 10.01.06, 17:02
            Cieszę się bardzo że z Radek nie ma progresji wiem jakie to ważne. I ciesze się
            że na Ligocie specjaliści podchodzą tak profesjonalnie do pacjenta, ja byłam
            zawiedziona ale nie chce tego wspominać (wdzięczna jestem kardiochirurgii i
            profesorowi za naprawde dobrze wykonaną operację).

Jestem za to bardzo wdzięczna dr Czarneckiemu z Koszalina za opiekę i badania,
            tam też mało kiedy kolejki, miła atmosfera i żetelna informacja o stanie
            dziecka i mozliwościach leczenia.

Wiem że Kamilka też ma Anioła Stróża i to porzonnego Pan Bóg jej przydzielił.
            Pozdrawiam serdecznie Ewelina.
            • aaparzoch1 Re:ewelia5 11.01.06, 09:40
              Ewelince życzymy dużo zdrówka i tylko pomyślnych diagnoz na przyszłość. Powiem
              szczerze, że sama jestem zaskoczona, że tak sprawnie nam poszło na Ligocie. Jak
              na razie mamy małe doświadczenie, ale bylismy tez w Sosnowcu i podczas naszej
              wizyty kolejka była straszna. Duzo malutkich dzieci. Na dodatek bardzo długo
              trzeba było czekac na pania doktor. Nie było w tym jej winy bo jak nam
              tłumaczyła miała bodajże spotkanie w dyrekcji. Byliśmy przyjęci jako jedni z
              pierwszych, badanie i wywiad trwało dośc długo, więc mogłam sobie tylko
              wyobrazić co przechodza matki z malutkimi dziećmi czekając na swoja kolej.
              Brakowało nawet krzesełek dla wszystkich. Dlatego na Ligocie nie narzekam, a
              jestem wręcz zaskoczona organizacją. Mam nadzieje, że w przyszłości nie
              zmienimy zdania i że nie okaże się, że to tylko przez przypadek tak to
              wyglądało. Co prawda nie badał nas lekarz prowadzący, który był tam, ale i tak
              jesteśmy zadowoleni. A co najważniejsze niedomykalnośc się nie pogłębia.
              Pozdrawiam Was serecznie Ola, mama Radka
    • ewire Re: Kontrol pooperacyjna 10.01.06, 09:53
      Strasznie się cieszę, że u Was wszystko dobrze.
      Moja Basia ma 6 lat i zwężenie na zast. aort. 20 gr. Od 3 lat nie zwiększyło
      się, ale boję się co będzie dalej. Pozdrawiam. Ewa
      • ewelia5 Re: Kontrol pooperacyjna 10.01.06, 16:53
        napisałam na priv.
        • kamila9621 Re: Kontrol pooperacyjna 09.10.06, 20:15
          Niewiem czy mnie pamientasz? mam na imie Justyna-mama Maximiliana bylysmy w
          tym samym czasie w Klinice na Szpitalnej.Bylo to w styczniu 2004 r.Maximilian
          mial wowczas 6 lat i 2 miesiace dzis ma prawie 9 smile. Max ma podobnom wade jak
          Kamila,AS+AL II. Obecnie jego gradient wynosi64.19.10 idziemy na badania
          wysilkowe,sprawdzic jak serce daje sobie rade pod obciazeniem.mam nadzieje ze
          odpowiesz
          Justyna
          • kamila9621 do EWELIA 5 10.10.06, 11:49
            Niewiem czy mnie pamientasz? mam na imie Justyna-mama Maximiliana bylysmy w
            tym samym czasie w Klinice na Szpitalnej.Bylo to w styczniu 2004 r.Maximilian
            mial wowczas 6 lat i 2 miesiace dzis ma prawie 9 smile. Max ma podobnom wade jak
            Kamila,AS+AL II. Obecnie jego gradient wynosi64.19.10 idziemy na badania
            wysilkowe,sprawdzic jak serce daje sobie rade pod obciazeniem.mam nadzieje ze
            odpowiesz
            Justyna
    • dorek3 Re: Kontrol pooperacyjna 10.01.06, 13:36
      Bardzo się cieszę.
      A w jakim karju jest tak miło?
      Szkoda, że u nas tak siermiężnie to wszystko wyglada, ale najbardziej i tak
      liczy sie wynik końcowy. super, ze jest tak dobrze!
      • ewelia5 dorek3 10.01.06, 16:42
        Wielka Brytania
    • ewelia5 Re: Kontrol pooperacyjna 06.11.06, 17:42
      Cóż znowu kontrolna wizyta. Było bardzo miło, przy mierzeniu ciśnienia
      towarzyszyły nam atrakcje wizualne z wyswietlacza leciały bajki, były bombelki
      z rybkami w akwarium, światłowody (tak jak na poprzedniej wizycie). Waga 14 kg
      wzrost 99,80cm. Ciśnienie 97/46. Zastawki bez zmian. Pan doktor był bardzo
      zadowolony że niec się nie dzieje i Kamilka dobrze się czuję. A ja cieszę się
      że wszystko w porządku i że lepiej mówię po angielsku smile. Pozdrawiam Ewelina.
      • kopacz_tej Re: Kontrol pooperacyjna 06.11.06, 22:07
        Super, że u Kamili OK.
        Pozdrawiam cieplutko.
        Ewa i Julka
        • agamista Re: Kontrol pooperacyjna 07.11.06, 12:18
          Jak dobrze czytać dobre wiaomości.
          Pozdrawiam serdecznie mama Kubulinki.
    • ewelia5 Kontrol czerwiec 2007 05.06.07, 10:00
      Jestesmy po echy serca. Jest wszystko w porzadku! Zwezenie na zastawce plucnej
      sie nie poglebia, aortalna tez swietnie funkcjinuje. Brawo Coreczko oby tak
      dalej! Pozdrawiam Ewelina mama Kamilki
      • jukilop Re: Kontrol czerwiec 2007 05.06.07, 10:29
        jejku żeby zawsze takie dobre wiadomości czytać
        ja też z biję brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka