kasia9948 04.03.05, 12:20 Jak może przechodzić ospe 2-miesięczne dziecko?proszę o wskazówk i i porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olabe2 Re: ospa wietrzna 04.03.05, 19:32 Moja córeczka miała pół roku jak jej starsi bracia "przynieśli" ospe ze szkoły.Chorowali po kolei od najstarszego do najmłodszej.Każde średnio dwa tygodnie.NIe ma lekarstwa na ospe.Trzeba tylko smarować pryszcze pudrem w kremie i nie dopuścić do zdrapania strupka.Taki maluch jak twój to sam sobie nic nie zrobi ,ale ty musisz uważać żeby przy rozbieraniu niechcący nie zerwać strupka.I jeszcze , lepiej się wstrzymać z kąpielą przynajmniej pierwsze kilka dni.Jak już przestaną się pojawiać nowe wypryski(jakieś 4-5 dni),a te co już były zaczną zasychać to można nawet wychodzić na dwór.Ja z moją córcią wychodziłam ,a to było w tym czasie co teraz przełom lutego i marca. Życzę powodzenia w kropkowaniu swojego maluszka Moje dzieci bardzo śmiesznie wyglądały całe w kropkach! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9948 Re: ospa wietrzna 04.03.05, 20:08 dzięki czuję się pewniej.Zrobię pamiątkowe zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: ospa wietrzna 11.03.05, 11:46 o takie rzeczy pytamy na forum zdrowie..i tam tez zostanie przeniesiony ten watek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś