cwynarek 22.03.05, 18:16 Czy to możliwe, żeby dziecko 4l miało anoreksje ? Czy spodkałyście się z czymś takim ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewurek Re: Anoreksja u 4l 22.03.05, 18:31 Witaj, moja obecnie 3 letnia córeczka ma taką diagnozę na wypisie ze szpitala.Na widok jedzenia płacze, ucieka albo odpowiada, że zje później lub też nie jest głodna.A głodna właściwie nie jest nigdy. Kilka dni temu byłam na rozmowie u pani psycholog, kóra powiedziała mi, że anoreksja u tak małego dziecka ma najczęsciej powiązania z reanimacją dziecka. Dziecko broni się przed jedzeniem, myśląc, że w ten sposób ratuje sobie życie.Powiedziała mi również coś bardzo dla mnie pocieszającego, mianowicie anorektyk nie odczuwa głodu, nie burczy mu w brzuchu, nie łyka śliny na widok jedzenie, co na szczęscie moja córeczka czyni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Anoreksja u 4l 22.03.05, 20:06 Moja córka podobnie jak córeczka Ewy nie jest uszczęśliwiona widokiem jedzenia . Potrafi nic nie jeść przez tydzień - bez żadnego powodu typu infekcja , zły stan psychiczny itp. Ale zdarza się że łyka ślinę , burczy jej w brzuszku , czasem mówi : jestem głodna więc zgodnie z tym co napisała Ewa anorektyczką na szczęście nie jest Pozdrawiam . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Anoreksja u 4l 23.03.05, 01:02 Zajrzyjcie do wątku obok: lamblie... Na forum pediatrycznym, też jest taki wątek, też dużo można się dowiedzieć. Ten pierwotniak nie "wychodzi" przy zwykłym posiewie kału... Zwykły posiew kału także nie wykazuje grzybów, a i to warto sprawdzić. Grzyby w przewodzie pokarmowym też dają niechęć do jedzenia. 4-5 letnie dzieci, to dzieci zapadające najczęściej na lambioze (statystyka w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Anoreksja u 4l 23.03.05, 12:12 ediecko zdrowie, czyli tu!, wątek lamblie (jest ciągle na tej samej stronie co ten). A forum pediatryczne, to: www.forumpediatryczne.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś