Dodaj do ulubionych

kupka ze śluzem

10.04.05, 09:06
Mój 5 miesięczny synek dzisiaj poraz pierwszy zrobił kupkę ze śluzem i było w
nim jeszcze kilka niteczek krwi nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale wczoraj
podałam mu pierwszy raz łyżeczke pierwszego przecieru z jabłkiem i winogronem
a wcześniej pił soczki i nic nie było.Karmię go tylko piersią i właśnie
zaczeliśmy rozszerzać jego jadłospis. Proszę o odpowiedż bo bardzo mnie to
martwi
Obserwuj wątek
    • edi11 Re: kupka ze śluzem 10.04.05, 16:33
      Z doswiadczenia przy moim pierwszym dziecku wiem, że kupka ze śluzem i krwią to
      zwykle objaw nietolerancji jakiegoś pokarmu. Mój syn robił je bardzo często i
      trudno mi było znaleźć winowajcę. Po kolei odstawiałam z mojego jadłospisu
      kolejne pokarmy i dziś wiem, że reagował tak np. na rybę, zupę pomidorową,
      nabiał. Myslę, że powinnaś na parę dni odstawić ten przecier, a nastepnie podać
      go ponownie, jesli wystąpi ta sama reakcja to będziesz już znała powód.
      Natomiast jeśli po odstawieniu tego przecieru mały dalej będzie robił takie
      kupki, albo po ponownym wprowadzeniu przecieru takiej kupki nie będzie to znak,
      że było coś w twoim pokarmie czego nie toleruje. Jak mawia nasza pani doktor
      najprostszym sposobem na znalezienie tego co uczula jest metoda prób i błedów.
      Być może to te winogrona? Albo cos co sama zjadłaś? Musisz poeksperymentować,
      bo żaden lekarz Ci nie powie co mogło spowodować taką kupę. Sama będziesz to
      wiedziała dużo lepiej. I nie martw się dziecku nic się nie stanie strasznego od
      jednej takiej kupy. Mój synek robił takie kupy miesiącami zanim znaleźliśmy
      przyczynę. Czasami reakcja na to co zjadłaś może się pojawić u dziecka nawet po
      10 dniach. Jednak na początek radzę odstawić deserek, poobserwować kupy i
      spróbować jeszcze raz.
      Powodzenia,
      edi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka