anek.anek Re: biegunka pomocy 21.04.05, 22:13 ja bym zadzwoniła do lekarza albo przynajmniej na ostry dyżur jeśli do pediatry nie masz telefonu w nagłych przypadkach. Biegunka trwa długo, jeśłi dziecko jest małe, to bardzo szybko może się odwodnić. Sprawdź ciemiączko: zapadniete świadczy o odwodnieniu (o ile nie jest już zarośnięte). Podawaj picie strzykawką do buzi i jak najczęściej przystawiaj do piersi. Maluch musi pić. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalach Re: biegunka pomocy 21.04.05, 22:21 Idź koniecznie do lekarza. Mój synek jak był maleńki, zaraz po wyjściu ze szpitala, dostał biegunki ześluzem i krwią, po badaniach na nosicielstwo, okazało się, ze mały załapał szczepy chorobotwórcze E.Coli, najprawdopodobniej w tym syfiastym szpitalu w którym rodziłam Dość długo się to świństwo Go trzymało(ok.2lat). Może u Twojego dziecka jest coś innego, ale wiem od dobrego pediatry, że krew w kupce to nic dobrego nie wróży. Jak Ja na samym początku pojechałam z synkiem na pogotowie to lekarka dała skierowanie do szpitala(oczywiście nie skorzystaliśmy), później pojechaliśmy prywatnie do pediatry i tak był leczony, dość często antybiotykiem. Spróbój iść do dobrego lekarza, moze coś zaradzi. Życzę zdrówka dla maleństwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś