Dodaj do ulubionych

brzydko odbija

23.04.05, 19:25
Witam wszystkie mamy,błagam pomóżcie!Mojemu synowi (22m-ce)od kilku dni
bardzo brzydko sie odbija- nie tylko po piciu i jedzeniu ale w ciągu dnia
bardzo często,bardzo głośno i bardzo głęboko (mocno),nie wiem jak to
nazwać,dzisiaj dostał gorączki,i zwrócił obiadek,ogólnie mało jadł.Nie
wygląda mi na początek grypy ani przeziębienia.Od wczoraj dostaje Furazolidon
(na trawienie)Co to może być z tym odbijaniem,żle coś funkcjonuje w tym malym
żołądeczku czy co to może być???Czy ktoś ma podobny problem?Prosze
pomóżcie.Dziękuje.
Obserwuj wątek
    • anek.anek Re: brzydko odbija 23.04.05, 22:17
      Skonsultowałabym z lekarzem.
    • sigvaris Re: brzydko odbija 24.04.05, 00:49
      Trzymaj się Furazolidonu. Mądry lekarz, co go przepisał. Masz go dawać pewnie 5
      dni? Potem przejdzie. Odczekaj chwilę. U kogo się leczysz? I gdzie? Poważnie
      pytam?
      • carmelinka Re: brzydko odbija 24.04.05, 21:00
        Furazolidon mam podawac dokladnie 5 dni,ale są momenty że po nim wymiotuje,od
        2 dni nic nie zjadł,bardzo się boimy że to może być coś strasznego z tym
        żołądkiem.Leczymy małego u ordynatora odziału dziecięcego,jesteśmy ze
        śląska.Buzke mały ma całą w rumieńcach i nie wygląda najciekawiej,jest
        rozdrażniony,a próba podania jedzenia kończy się fiaskiem,nawet lekarstw nie
        chce,ulubione kakao odstawił.Nie wiem co robić bardzo się boję
        • sigvaris Re: brzydko odbija 24.04.05, 22:17
          ten Pan ordynator dobrze "kombinuje". Jesli mały źle toleruje lek, daj znać
          temu lekarzowi. Jeżeli jednak dziecko jakoś znosi podawanie leku - dokończ te 5
          dni. Warto. Lekarz (podejrzewam) przelecza Twoje dziecko na pasożyty. Co jest
          b. częste i może być przyczyną i czerwonych policzków i tego odbijania i pewnie
          znalazł jeszcze inne symptomy. To że dziecko odstawia słodkie (kakao) nie martw
          się. Pasożyty lubią słodkie, więc być może organizm nie chce ich karmić.
          Jedno tylko mnie zastanawia dlaczego ten lekarz w takim razie nie przelecza Was
          (rodziców i innych członków rodziny). Powinien. Pasożyty leczy się "grupowo".
          Nie dziw się też że ich nie kazał badać. Jest znikoma liczba laboratoriów,
          które potrafią znaleźć np. lamblie.
          Jest taka zasada, to się nawet jakoś nazywa w medycynie, że jak trafisz z
          lekiem, to czasami u pacjenta obserwuje się pogorszenie. Przy leczeniu
          pasożytów tak jest bardzo często. Jeżeli dasz radę kontynuuj, jeśli będzie
          naprawdę źle - kontaktuj sie albo z tym lekarzem, albo z dziecięcym szpitalem
          zakaźnym (bez paniki, w zakaźnych są lekarze, którzy często leczą pasożyty,
          wiec będą potrafili Ci pomóc lepiej niż pediatrzy).
          Daj znać jak Wam idzie. A o przeleczenie całej rodziny dopytaj koniecznie. Nas
          leczono Macmirorem.
          • carmelinka Re: brzydko odbija 25.04.05, 14:53
            Bardzo dziękuje za radę.Dzisiaj byliśmy znowu u lekarza i dostaliśmy
            skierowanie do poradni gastrologicznej do Katowic.Tam dopiero na czerwiec był
            pierwszy wolny termin,trochę dlugo musimy czekac ale i tak się cieszę,że nie
            dłużej.Mamy zrobić ogólne badania,morfologia z rozmazem,Alat,Aspat,kał na
            pasożyty i lamblie.Wcześniej miał już te badania robione i wszystko niby w
            porządku a jednak coś go męczy.2 miesiące temu wszyscy bylismy leczeni
            Metronidazolem i efekt był zadziwiający,te nawroty są jednak męczące.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka