cwynarek 30.04.05, 10:40 czy ktoś kiedyś robił badanie włosa ? czy to rzeczywiście jest sensowne badanie czy naciągactwo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: badanie włosa 30.04.05, 22:30 Ja robiłam. Najgorzej wydane pieniadze w życiu. Kupa kasy, do wyników dołączone - czego brak w organiźmie, czego za dużo - i dieta. Wynikało z niej (to nie żart), ze mam zrezygnować z całego nabiału, mięsa, większości ważyw, prawie całego pieczywa, tuńczyka i nie pamiętam czego jeszcze. Natomiast pamiętam, ze jako jedna z nielicznych zalecanych potraw figurował homar. Napisano tez, jakie choroby mi grożą, a jakie nie. W panice zrobiłam badania. Wyszły niemal dokładnie odwrotnie, niż w badaniu włosa. O ile pamiętam, z włosa wyszło, że mam w organiźmie za dużo wapnia - dlatego kazano odstawić cały nabiał. Z badań krwi wyszło, ze mam wapnia grubo poniżej normy. Jak stwierdził lekarz, gdybym zastosowała się w moim wieku do proponowanej diety, osteoporozę miałabym jak w banku. Daruj sobie! Odpowiedz Link Zgłoś