04.05.05, 10:49
Mój 6 letni syn ma lamblie ,macie jakieś doświadczenia z tym związane
objawy ,powikłania itp?
Obserwuj wątek
    • julamimi Re: lamblia 04.05.05, 12:34
      objawy baaardzo roznorodne, przeleczyc nalezy cala rodzine. Kuracja jest raczej
      dlugotrwala, ale sprawy nie wolno zaniedbac.

Przeszukaj posty autorstwa sigvaris na tym forum oraz na alergiach dzieciecych.
    • macchiatto Re: lamblia 06.05.05, 14:11
      Witaj! Ja jako dziecko mialam lambliesad Objawy -to bardzo silne bole brzucha ,
      nagle, trwajace do 2 godzin. Czasem wychudzenie, ale faktycznie objawy moga byc
      rozne z uwagi na umiejscowienie lamblii. Musisz koniecznie zrobic badania
      (teraz poprzez kal, za moich czasow poprzez sonde) i bedzie pewnie dlugotrwale
      leczenie. Podobno lamblie sa nieuleczalne tylko mozna je zaleczyc-ale przyznam,
      ze w moim przypadku udalo sie "zaleczyc" je juz na prawie 20 latsmile A wiec nie
      jest tak zlesmile
      pozdrawiamy
      • carmelinka Re: lamblia 08.05.05, 22:03
        Moj mały tez miał lamblie,leczona była cała rodzina,ale od kiedy jest zdrowy
        jest nie tym dzieckiem co był,jest spokojniejszy,lepiej śpi,lepiej je.Na te
        lamblie to trzeba uwarzać bo lubią się nawracać cholery i są uciązliwe,Ja
        wcześniej z przyzwyczajenia zawsze oblizywałam a to smoczek ,a to łyżeczkę ale
        już tego nie robie i polecam jeżeli też tak robisz to przestań jak
        najszybciej.Pozdrawiam i uwaga na piasek w piaskownicy jest bardzo bogaty w
        różnego rodzaje świństwa,które te biedne dzieciaki później męczą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka