dandrzej 19.06.05, 11:15 Witam Mój syn 8 lat strasznie się poci w nocy, niekiedy jest cały mokry. Co możecie mi poradzić ? Nie mam pojęcia co robic , lekarz powiedział ze to minie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: Pocenie się dziecka 20.06.05, 02:06 Sprawdzaliście pasożyt? Ale nie jednym badaniem kału w kierunku pasożytów. Tylko osobno kał na lamblie (badanie w kierunku lamblii). Lamblia to pierwotniak i też pasożyt. Osobno na grzyby. To też pasożyt. I pogadaj z lekarzem o robakach u syna to typowy wiek. A badania w tym kierunku żadne nie wychodzą. Pocenie się, to może być objaw wypacania toksyn, które wydalają pasożyty. Organizm syna może bronić się w ten sposób przed truciem go przez pasożyty. I to jest teoria z która zetknęłam się juz w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
karakalka Re: Pocenie się dziecka 20.06.05, 10:54 Mój synek też bardzo się poci. Lekarz uspokaja mówiąc, że niektóre osoby tak mają. Mój szwagier też sie pocił bardzo w nocy jak był mały a jak podrósł(gdy miał kilkanaście lat) to mu przeszło. Więc może nie ma sie czym przejmować? Moze przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś