mag2004 11.08.05, 16:06 jak myslicie czy dobre sa buciki dzieciece z CCC?? chodzi mi oczywiscie o to czy zdrowe dla młodej stópki ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia98 Re: buciki z CCC 11.08.05, 17:50 ja osobiscie takich nie polecilabym i nie kupila ;moje dzieci maja zwykle BARTKI, albo memo , polecam tez elefanty i superfity. Odpowiedz Link Zgłoś
elizas2 Re: buciki z CCC 11.08.05, 18:06 znam dziewczyny, które były u ortopedy i pytały odnosnie tych bucików, wszystko było ok, żadnych przeciwskazan Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: buciki z CCC 11.08.05, 18:07 Jeśli mają znak zdrowej stopy i jakikolwiek atest to są dobre - w końcu Befado też są tanie a zdrowe. No i najlepiej żeby były jednak skórzane nie z tworzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: buciki z CCC 11.08.05, 18:29 Szczyt lipy. To moja opinia. Kiedyś o bucikach był fajny tekst w Mamo to Ja. Tam podano cechy dobrego buta. Tak bez promowania tej czy innej marki (bo tego w artykułach instruktażowych nie lubię). A zatem: sztywny zapiętek, but sięga do kostki i nie 'rozjeżdża się' po włozeniu nogi, materiały naturalne wyłacznie (dlatego część butów Bartek nie ma znaczka zdrowej stopy), szeroki nosek, elastyczna podeszwa (troszkę zginalna). W CCC są "szłaptaki-rozjeżdżaki" a z kapci drugi sort Lemigo który do niczego się nie nadaje. Radzę poszukać gdzie indziej. W W-wie widziałam przecenione Bartki (skóra) na Jerozolimskich naprzeciwko Smyka mniej więcej, sklep z chińskimi pierdółkami, upominkami, ciuchami damskimi i jedna para butów na wystawie. Mieli tego troszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: buciki z CCC 11.08.05, 20:15 > W CCC są "szłaptaki-rozjeżdżaki" a z kapci drugi sort Lemig > o > który do niczego się nie nadaje. To już nie ma w CCC Melanii? Szkoda. To były świetne buciki w dobrej cenie. Całe skórzane, nic się nie rozjeżdżało, dobrze się w nich chodziło. Co prawda kupowałam większe rozmiary dla córki, ale mniejsze też były... Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Re: buciki z CCC 12.08.05, 01:17 > To już nie ma w CCC Melanii? Szkoda. To były świetne buciki w dobrej cenie. Całe skórzane, nic się nie rozjeżdżało, dobrze się w nich chodziło. Co prawda > kupowałam większe rozmiary dla córki, ale mniejsze też były... No niestety, od tego sezonu nie mają, tylko gdzieniegdzie można spotkać jeszcze resztki. Też żałuję, bo to były dobre buty, moim zdaniem spełniające wszelkie normy. Teraz w CCC są buty firmy Guffo, ale nie dorastają Melanii do pięt, zwłaszcza że w większości są niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: buciki z CCC 11.08.05, 21:15 a ja sie dobrze o nich wyraze, oczywiscie nie mam na mysli kapci, tylko buciki, moje 2 letnie dziecko mialo juz stamtad 3 pary adidaskow, 2 pary sandalow, i jedne mokasynki. sama mam chopla na punkcie bucikow i zdrowia stopy mojej corki, co da sie zauwazyc w niektorych moich postach. wybieram wiec te modele ktore sa takie jak trzeba. co do Bartkow,...to zwykla szmira w bardzo wysokiej cenie, przerobilam kilka par, przy kazdej wizycie w sklepie (kupuje u nich Postepy jako kapcie) spotykam kogos z reklamacja. nasze buciki tez nie wytrzymywaly proby czasu 9w przypadku mojej corki to max 6 tyg) po kilku dniach zawsze cos sie urywalo, lub rozklejalo. jakosc tych butkow nie idzie w parze z cena. po 6 mcach chodzenia w bucikach z ccc, jakos mojej coreczce nic nie zaszkodzilo, widze ze wyraznie jest w nich wygodnie, i buciki ladne i niedrogie, a po 6 tyg ida bez zalu do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: buciki z CCC 12.08.05, 10:18 Popieram Izie!Mój smyk po wleu wyrzuconych w błoto pieniadzach chodzi w takich butach z CCC- czytałam artykuł w MAMo to jaI rozmawiałam z ortopeda - buty spełniaja wszystkie kryteria i kosztuja 35 zł., a te pow. 80 zł. w zwyz stoją w komisie , bo wlaśnie wczoraj je oddałam do sprzedazy. Buty z CCC smyk piłuje niemilosiernie i jeszcze nic sie nie zepsuło, nie odpadło, a nóżka pracuje w nich jak nalezy. W Bartkach klapały stopy o podłoge, a to nieprawidlowy objaw. Dla mnie buty nie musza być firmowe, czy ładne, maja mieć atest i wygodne dla syna.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: buciki z CCC 12.08.05, 07:58 Skoro mowa o butach, to może ktoś poleci mi buty (sandałki), które po paru dniach chodzenia nie zaczynają odstawać od kostki? Moja córka koślawi pięty i musi mieć wszystkie buty usztywnione w kostce. Niestety, nawet jeśli takowe uda mi się kupić, to po niedługim czasie widzę, że już nie trzymają kostki i nóżka jest zupełnie ruchoma. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: jagoda 12.08.05, 10:09 wiesz jak moj synek zaczol chodzic do srodka ( stopy tak stawial ) i mial plaskostopie - kupilam mu memo z wkladka jeszcze do srodka i chodzil w nich po domu (sandalki), ale chodzil w nich min.1-1,5 rok i wszystko sie wyprostowalo, wprawdzie memo nie sa tanie koszt jednej pary to 180 zl.Kupowalam mu buty z tej firmy przez caly ten okres. Potem mial superfity tez buciki ortopedyczne - maly bardzo je lubil zawsze pytal : mam mamo ubrac te mieciutkie ? ale one tak nie przylegaly do kostki jak memo. Serdecznie je polecalm naprawde sztywny zapietek i poza kostke dziecka, pelna skora - wiesz mozesz zawsze wejsc to sklepu medort i przymierzyc dziecku jak ci nie bede odpowiadaly nie musisz kupowac. Wiem ze zaraz odezwie sie cala banda dziewczat krytykujacych te buty ale wiesz mi ze jak raz je kupisz bedziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: jagoda 12.08.05, 11:26 Możesz jeszcze poczytać tutaj o butach CCC: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=22565771&a=22565771 Tylko dyskusja była żarliwa i niektóre wypowiedzi są niepotrzebne Pozdrawiam, Aga P.S. Generalnie kupujemy buty Gufo. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: jagoda 12.08.05, 11:52 monisia98, dziękuję za radę. Z tym, że moja córka nie stawia stóp palcami do środka, tylko tak jakby kostki jej leciały do środka. Ortopeda określił to jako "koślawienie pięt". Na pewno obejrzę takie butki. Czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu można kupić takie buty (memo)? Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: jagoda 12.08.05, 12:09 www.ssomedort.com.pl/index.php tu masz strone - jest promocja tak pisze na stronie Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: jagoda 12.08.05, 12:11 Poznań 61-823 ul. Piekary 16 Tel. 0-61 852 32 75 Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: jagoda 12.08.05, 12:28 Tak, już znalazłam, dziękuję. Po pracy pójdę je obejrzeć. Cena mnie przeraża, ale najważniejsze są zdrowe stopy mojej córki. Czy Twojemu dziecku wygodnie się chodziło w tych bucikach? Mam wrażenie, że mają strasznie twardą, nieelastyczną podeszwę. Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: jagoda 12.08.05, 12:51 na koslawienie piet napewno dobre beda buciki Postęp, o polowe tansze niz memo, maja takze sandalki. do kupienia w sklepach bartka i smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: jagoda 12.08.05, 23:35 Obejrzałam te buty memo (sandałki). Wydaje mi się, że o takie właśnie buty mi chodzi - mam na myśli wysoką cholewkę. Nie podoba mi się natomiast ta podeszwa - potwornie sztywna. Oczami wyobraźni widzę, jak moja córka zahacza czubkami butów o podłoże i przewraca się. Twoje dziecko nie miało takich problemów? Można się przyzwyczaić do takiej twardej podeszwy? Do tej pory kupowałam buty z bardzo elastyczną podeszwą, a i tak na początku córka zawsze się potykała. Cena tych butów jest dla mnie kosmiczna - 179 zł, ale chyba mimo to zdecyduję się na to obuwie. Ostatecznie chodzi o to, żeby przestała koślawić nóżki. Do tej pory nóżka rosła jej bardzo wolno, więc może te buty wystarczą na dłużej? W każdym razie dziękuję za radę. Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: jagoda 13.08.05, 10:25 moj synek zaczol wnich chodzic jak mial 2,5 roku , az do mniej wiecej 4 okolo. Pamietaj aby po tygodniu sprawdzic kulki pod spodem buta bedzisz wieedziala jak koslawi nozki i wtedy dokupuje sie wkladke koszt to ok. 30 zl , i jeszcze jedno mam nadzieje ze wiesz ze kupuje sie buciki o 1 cm wieksze , takze powinny na sporo starczyc, moj nie obcieral noskow. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: jagoda 13.08.05, 13:40 Tak wiem, dlatego przeważnie buty starczają Oli na długo. Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: jagoda 13.08.05, 10:50 Jagoda, poszukaj butów Postępu lub Tombutu. Nie mają tak strasznie wygórowanych cen jak Memo, a są dobre. Moja koślawiąca pięty córka nie była w stanie przez cały rok szkolny wykrzywić ich skórzanych, sznurowanych sandałków (Postęp), tych zapinanych na klamerki zresztą też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: jagoda 13.08.05, 13:48 skarolina, dziękuję za sugestię. Możesz mi napisać, czy w tych butach (ciągle chodzi o sandałki, ew. o buty do chodzenia po domu) cholewka także jest tak bardzo wysoka jak w memo? I czy podeszwa jest tak bardzo twarda? Skoro Twoje dziecko przez 10 miesięcy nie było w stanie wykrzywić bucików, to jest to argument, który do mnie trafia. Chociaż w sumie nie o samo wykrzywianie butów mi chodzi. W butach, które do tej pory kupowałam, największym problemem było to, że po krótkim czasie kostka nie była trzymana przez but i wykrzywiała się na wszystkie strony, dlatego wydaje mi się, że teraz muszę kupić takie buty, które mają bardzo wysoką cholewkę i naprawdę utrzymują kostkę we właściwym położeniu. Czy ktoś się orientuje, gdzie w Poznaniu można kupić buty Postępu lub Tombuta? Co mi szkodzi je obejrzeć? Może są wśród nich takie, o jakie mi chodzi, a jednak chociaż trochę tańsze. Z góry dziękuję. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: jagoda 13.08.05, 15:13 Nie są aż tak wysokie, ale nie muszą. Cała tajemnica tkwi w tzw. obcasie Thomasa, który razem z wyprofilowaną od wewnątrz podeszwą utrzymuje stopę w prawidłowym położeniu. Podeszwa jest zrobiona ze styrogumy i na początku wydaje się twarda, ale w miarę użytkowania wyrabia się całkiem przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Re: jagoda 13.08.05, 22:37 Jest jeszcze firma z Gdyni, która produkuje buty podobne do tych ortopedycznych Postępu. To są chyba te same sprzedawane w Bartku, ale tańsze (bo u producenta), koszt takiego buta ok. 30 zł. Używamy jako kapci, a latem świetne jako sandałki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowi77 Re: buciki z CCC 13.08.05, 22:41 proponuję zamiastładnych sandałków kapcie z Postępu albo nowsze i ładniejsze w kolorystyce NEMO też z atestem zdrowej stópki.Moze nie wyglądają jak super lakierki ale na koślawienie stóp i kolan w tym wieku najlepsze.Nasz ortopeda zalecił noszenie tych butków i w domu i do piaskownicy. A co do bucików z CCC to po pierwsze absolutnie ich nie poleca a po drugie to po nałożeniu już były dwukrotnie w reklamacji(sandałki właśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
pm7_pm Re: buciki z CCC 16.08.05, 15:17 Osobiście jak najbardziej polecam buciki z ccc firmy gufo. Mój synek chodzi już w nich od jakiegoś czasu i nie było do tej pory problemów ani z butkami, ani ze stópkami. Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: buciki z CCC 30.08.05, 22:30 Kupilam 2 paryz CCC- sandalki. Pierwsze po jakims czasie wyrzucilam, bo podeszwa byla za twarda i mial problemy z chodzeniem. Z drugich jestem srednio zadowolona, bo sie rozchlapaly. Ale tanie sa to fakt. Ostatnio bylam u ortopedy (maly ma prawie 2 lata)- z tym, ze ortopeda stwierdzil, ze wkladki w tym wieku moga tylko zaszkodzic. Na stopki najlepsze jest chodzenie boso po trawie, a w domu tez boso najlepiej po miekkim dywanie. Na kolanka zalecil sadzanie dziecka po turecku. U mnie mala lata po mieszkaniu boso, a przed blokiem naszczescie jest b. zadbany trawnik i tez czesto biega na boso. Ale jeseinnych butow juz tam nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
makoba Re: buciki z CCC 31.08.05, 15:15 Rowniez bardzo polecam buciki NEMO (nie mylic z memo). sandalki wysokie, sznurowane ze sztywnym zapietkiem i prawidlowo profilowanym obcasem. w srodku jest mieciutka poduszeczka zapobiegajaca krzywieniu stop w kostce. kupowalam 3 m-ce temu. zaplacilam 75 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: buciki z Allegro 07.09.05, 12:22 a co sadzicie o tych bucikach? www.allegro.pl/show_item.php?item=62163076 wygladaja zgrabnie, zapietek dosc wysoki i sa w calkiem przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: buciki z Allegro 07.09.05, 15:01 wiesz nie zle ale za ta cena? wpisz bartek na allegro i nowe za 60 zl widzialam cchyba ze bartki ci nie pasuja.? Odpowiedz Link Zgłoś