Dodaj do ulubionych

Vistulowy dom mody, cz. 2

28.08.23, 15:59
Znowu założyłam nowy żeby nie rolkowych tych stron forum.gazeta.pl/forum/w,11086,120957423,120957423,Vistulowy_dom_mody.html

Zamowilam kolejne buty, czółenka tym razem. W CCC który mam na dzielnicy a w którym to rzadko jest wybór w modelach i rozmiarach. Znowu ryzykuje, ale jak nie będę mierzyć to nigdy nie kupię. Jedne są na wyprzedaży a na drugie miałam bon ze zniżka 40% to skorzystałam. Obie pary z Lasockiego. Może być tak ze oddam dwie pary ale i jest nadzieja, ze któreś dopasuję do tych koślawych stóp.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 29.08.23, 09:37
      mam nadzieje,ze bede pasowac i bedziesz sie cieszyc wygoda w nich chodzic.
      czekamy na fotke rowniez.
      • kallisto Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 29.08.23, 20:18
        Niestety ani jedna ani druga para nie pasuje, imadła, do zwrotu.
        Powiesiliśmy zasłony, spektakularnego efektu nie ale nie jest złe, deczko lepiej niż było.
        • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 30.08.23, 09:19
          dobrze,ze chociaz zaslony daja zdziebko zadowolenia,
          moze blizej swiat trafila byc na cos ciekawego w asortymecie zaslon?
          ale znowu oddawac te obecnie zakupione?
          • kallisto Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 30.08.23, 16:25
            Tak bo były tak ciasne w palcach ze zgiąć stopy nie można było. Co oni produkują????????
            Już załamana jestem, będę musiała znosić stare buty😱 jeszcze takiego problemu z kupnem jak teraz nie miałam.
            • lusia_janusia Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 31.08.23, 09:03
              Kallisto, nie ma co przezywac, wazniejsze jest zdrowie,
              wygody but to dobry humor na caly dzien, nie ugniana, nie
              sciska, nie obciera i nie robi bolu, mam ten sam problem.
              Ladne sandalki i inne buciki stoja w pudelkach zapakowane a ja
              tylko prawie w jednej parze butow cale lato przedeptalam.. oj te halkusy...
              • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 31.08.23, 09:15
                o jejku,
                mam podobnie z butami,tz,zapakowane w pudelkach a smigam w jednej parze,

mam nadzieje Kallisto,ze znajdziesz w koncu cos co bedzie pasowac,
                najlepiej do sklepu sie wybrac i poprzymierzac,co jakis sklep obuwniczy ..
                • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 12:20
                  takie swetrzysko sobie kupilam wczoraj
                  95%wiskozy a reszta to poljamid,
                  ptzymierzylam ten w brazie,ale za dlugi i dekold strasznie szerokasny i nie kupilam,
                  nawet "kawalek" Poloni widac,siedzialam kolo niej,
                  • lusia_janusia Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 12:47
                    Kendo, takiego brazu jeszcze nie mam w swojej kolekcji ubran,
                    ale potrzebuje cos w innym kolorze do nowych spodni, dzisiaj duzo
                    sms ze sklepow wpadlo mi w telefon, to chyba do siatki wloze spodnie
                    i zrobie rekonesans po sklepach w miare swojej nozki, ew, zawroce
                    do domu?.
                    • kallisto Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 14:46
                      To już nie rozumiem czy masz ten sweterek czy go nie masz Kendo?😁
                      Masz ale nie kupiłaś ?😊
                      • jaga_22 Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 17:41
                        A ja nawet nie zaglądam na Waszą Vistulową modę.,dobrze mi jest z tym co mam.
                        Coś tam pojedynczego dokupię,ale musi mi się podobać na 100%

Jesteście zakupoholiczkami,aby tylko kupić,a na drugi rok się pozbywacie.
                        Jakbym zobaczyła produkt na modelu,to bym wiedziała,pasuje czy nie big_grin

Najgorzej to chyba z butami,bo niestety stopy też nam się zmieniają
                        z różnych przyczyn w szerz i wzdłuż też.Trzeba przymierzać.
                        Moje urosły aż o 2 numery.Numeracja też nie jest jednakowa.
                        • kallisto Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 17:48
                          Jagus ja w porównaniu do innych i tak mało kupuje. Staram się tez nie kupować drogich ciuchów, rzadko zdarza mi się kupić coś bardzo wyjątkowego. Ciuchy nosze po kilka lat aż do znudzenia. Jakos nie niszczą mi się ciuchy, może dlatego ze przebieram się po pracuje domu.Jak się pracuje to tez człowiek jakoś musi wygladac. Szkoda ze nie mamy służbowej odziezy, wtedy wszystko jedno w czym by się było ubranym.
                          • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 28.09.23, 20:03
                            Lusia,ten brazowy sweter pasowal by mi do kaszmirowej marynarki,
                            ale za dlugi a marynarka za ktortka jak do tego...kolor ladny

Kallisto brazowego nie kupilam,
                            tylko w paski czarne i bezowe,
                            bedzie pasowac do czarnych spodni i bezowych a spodnice tez mam w bezu.

Jagusia,wcale nie oddaje na drugi rok,
                            kupuje w butiku,nosze az wyrosne z danej rzeczy,
                            niektore bluzki klasyczny model maja niemal po 20 Lat,wiazane pod szyja,teraz akurat modne,
                            jak sie przebywa miedzy ludzmi to trzeba sie podpasowac z odzierza,nie w tym samym caly tydzien chodzi w to samo miejsce..
                            taki tu zwyczaj
                            • lusia_janusia Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 29.09.23, 09:58
                              Masz racje Kendo, a szczegolnie na nas obcokrajowcow
                              zwracaja uwage we wszystkim.
                              • kendo Re: Vistulowy dom mody, cz. 2 29.09.23, 10:08
                                dokladnie Lusia,
                                kiedys mnie jedna szwedka w pracy
                                nazwala -madam-
                                bylo nas kilka polek i kazda z nas ladnie byla ubrana..
                                • kendo Re:nowe oprawki okularowe 03.11.23, 18:02
                                  uff,nie wiedzialam gdzie je pokazac,
                                  moze tu bedzie im dobrze?

dzis bedac u optyka znowu(wybralam salon optycznyz gornej polki,ceny zawrotne,
                                  ale oprawki najnowoczesniejsze,co tydzien sa nowosci.
                                  i okulistka,ktora przychodzi tam pare razy w miesiacu,
                                  przebadala mi slepia i nic nie swierdzila negatywnego,
                                  wiec oprawki znowu nowe wybralam,
                                  dostalam do domu,by pochodzic w nich i zdecydowac na ktores..

te po lewej stronie plastykowe(nie moge miec metalu blisko nosa)kosztuja prawie 5000koron i cienitkie szkielko iwszystkie "dodatki" to by kosztowaly ponad 10 000 koron

te drugie bardzo leciutkie ,nie wiem ceny bardzo dobrze na moim nosie leza,

obie pary pasuja mi do paszczydla,
                                  zrezygnowalam w tych poprzednich..
                                  zobacze do jakiej ceny zladuje przy wyborze..
                                  • lusia_janusia Re:nowe oprawki okularowe 03.11.23, 21:58
                                    Kendo, jak by byla tylko jedna para, to nie byloby problemu,
                                    w obu Jest Ci twarzowo, sama musisz wybrac, a cene mozna
                                    jeszcze pertraktowa? ,,moze...
                                    • kendo Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 08:42
                                      dzis bede je nosici na nosie,np.idac na masz,
                                      sprawdze,jak sie trzymaja.
                                      a bede u dzieciecia to tez powie swa opinie
                                      w jakich mamie ladnie,
                                      te drogie mi sie podobaja-lezace po lewej stronie.
                                      • kallisto Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 09:46
                                        pokaz zdjęcie okularów Kendo.
                                        • lusia_janusia Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 10:19
                                          Kallisto sa w linku u gory

kendo Re:nowe oprawki okularowe 03.11.23, 18:02
                                          uff,nie wiedzialam gdzie je pokazac,
                                          moze tu bedzie im dobrze?

wiec oprawki znowu nowe wybralam,
                                          dostalam do domu,by pochodzic w nich i zdecydowac na ktores..

te po lewej stronie plastykowe(nie moge miec metalu blisko nosa)kosztuja prawie 5000koron i cienitkie szkielko iwszystkie "dodatki" to by kosztowaly ponad 10 000 koron

te drugie bardzo leciutkie ,nie wiem ceny bardzo dobrze na moim nosie leza,

fotoforum.gazeta.pl/photo/3/hc/ub/cvmf/PaK0CUH2ep0bSQ8kX.jpg

obie pary pasuja mi do paszczydla,
                                          • kallisto Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 10:55
                                            Dziekuje Lusiu, widzę je teraz😁
                                            W przeliczeniu na pln to cena w ogole nie do pojęcia. Za swoje markowe oprawki Vogue i szkła, półprogresy zapłaciłam 435 zł. Jak tu się ma cena Twoich do moich? Lepiej opłacałoby się przyjechać do naszego optyką i zrobić na miejscu. Oczywiście przy okazji jak jesteście w kraju. Moje zamowilam jednego dnia, miały być za tydzień, mnie się akurat nie spieszylo. SMS o odbiorze dostałam już następnego dnia.
                                            • kendo Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 13:33
                                              Kallisto,tak tu drozyzna w oprawkach,za zmierzenie diopri tez sie placi no i dokladki do cieniutkich szkiel/by sie nie pocily czyli nie zachodzily mgla/nie powstawaly jakies zadropania/no i oczywiscie progresywne i z przyciemnieniem podczas chodzenia przy slonecznej pogodzie..
                                              zobacze co bede mogla uszczuplic z ceny?
                                              • maria88 Re:nowe oprawki okularowe 04.11.23, 16:30
                                                Trudno ocenic bo okularki sa bez buzi.
                                                Nie wiem jakie teraz sa modne.
                                                Ja ostatnio tez mam zamiar zając sie oczkami
                                                i kupic odpowiednie nowe.
                                                Ja nosze i lubie cieniutkie oprawki i duze szkła.
                                                Korzystam tylko z okularów do czytania.
                                                Te KENDO to chyba są do noszenia na ulicy.
                                                • kendo Re:nowe oprawki okularowe 05.11.23, 09:30
                                                  Mario,juz musze miec okulary caly czas na nosie,
                                                  mam czas do poniedzialku,by odniesc okularki i zdecydowac.
                                                  mysle ze te cieniutkie oprawki beda OK,bo sa bardzo lekkie,dojdzie cieniutkie szkielko to moze nie beda ciazyc mocno na nosie,
                                                  ostanio stalam sie bardziej wyczulona na dotyk oprawek w okolicach zatok...
                                                  • jaga_22 Re:nowe oprawki okularowe 05.11.23, 11:29
                                                    Zależy jak się nosi,muszą dobrze się układać.Ja potrzebuję tylko do czytania.
                                                    Cena jak u nas.Córka zapłaciła 400zł.

5000 SEK 1907.35000 PLN
                                                    10000 SEK 3814.70000 PLN
                                                  • kendo Re:nowe oprawki okularowe 05.11.23, 12:33
                                                    jaga_22 napisała:

> Zależy jak się nosi,muszą dobrze się układać.Ja potrzebuję tylko do czytania.
                                                    > Cena jak u nas.Córka zapłaciła 400zł.
                                                    >
                                                    > 5000 SEK 1907.35000 PLN
                                                    > 10000 SEK 3814.70000 PLN

Jagusia,zalezy jakia jest cena oprawki,
                                                    co dobieram-zeby rysowaly nie bylo.
                                                    zeby nie robily sie mgliste
                                                    odblask-refleks zniwelowac
                                                    zalezy jakie szla:cienkie/grube/plastyk
                                                    no i progresiwa i polaryzujace
                                                    plus badanie wzroku
                                                    tak ze za kazda czynnos sie doplaca,
                                                    a zaplacilam 600 kr za wizyte okulisty,ktora przyszla do optyka..
                                                    tak ze tu ceny za takie uslugi sa po zboju drogie,

to teraz Jagus policz ile by corka zaplacila to caly ten koplet co ja bede brala..???
                                                    oczywiscie optyk optykowi nie rowny w cenach za uslugi
                                                  • kallisto Re:nowe oprawki okularowe 06.11.23, 15:55
                                                    A ja kupiłam takie botki, koniecznie chciałam na takiej grubej podeszwie a nie wszystkie w tym stylu dobrze wyglądają na mojej wielkiej stopie. W końcu dorwalam takie które pasują. Jedne mam ale takie codzienne a chciałam do pracy do spodni i tunik.
                                                    Zamowilam dwa różne rozmiary dla porównania i niestety wybrałam te większe😡 od jakiegoś czasu nosze 40-kę. Tak mi się kopyto rozrosło żeby nie powiedzieć ze stopa życiowa urosła😁
                                                  • jaga_22 Re:nowe oprawki okularowe 06.11.23, 16:44
                                                    Córka też robiła nie takie zwykłe,jak wróci z pracy to spytam.
                                                  • jaga_22 Re:nowe oprawki okularowe 06.11.23, 16:47
                                                    Butki bardzo fajne,mam podobne,ale ma obcas parę cm.Tylko raz byłam,
                                                    bo zimy zabrakło,przelatałam w adidasach big_grin Ty to co innego,bo pracujesz.
                                                  • maria88 Re:nowe oprawki okularowe 06.11.23, 17:58
                                                    Bardzo mi sie podobają. Dobra firma.
                                                    .A czy lekkie?-bo to tez wazne.

Ja w ubr.kupiłam podobne tylko mają błyszczące liczko.
                                                    Własnie idąc ostatnio na cmentarz ubrałam i sa super.
                                                    Lekkie i ciepłe.
                                                  • kallisto Re:nowe oprawki okularowe 06.11.23, 18:28
                                                    Lekkie i bardzo wygodne. Będę w nich chodzić po biurze więc jakiś wyglad muszą mieć.
                                                  • kendo Re:nowe butki do pracy 06.11.23, 22:05
                                                    kallisto napisała:

> Lekkie i bardzo wygodne. Będę w nich chodzić po biurze więc jakiś wyglad muszą
                                                    > .

podobaja mi sie bardzo,
                                                    niech sie dbrze nosza...
                                                    nie ma nic wygodniejszego,jak pasujacy i wygodny but-super zakup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka