Dodaj do ulubionych

Katar-poczatek

29.09.05, 15:37
dziewczyny poradzcie, dzis rano zauwazylam ze malemu (9 m-cy) leci z noska. Nic innego mu nie dolega. Boje sie ze moze to buc poczatek czegos "gorszego" Czy oprocz masci majerankowej moge mu podac cos jeszcze na wzmocnienie?
Obserwuj wątek
    • mamciaa Re: Katar-poczatek 29.09.05, 15:40
      Zawsze możesz podać wapno (łyżeczkę) i witaminę C w kropelkach. Polecam
      herbatkę na przeziębienia Hipp.
      Pozdrawiam, dużo zdrówka.
    • lhotse71 Re: Katar-poczatek 29.09.05, 16:23
      witaj Kaja !!!

ja moim dziewczynom staram się nawilżać często nosek (Sterimar lub zwykła sól
      fizjologiczna). Po nawilżeniu zaś ściągam zawartość przytkanego noska i robię
      to ostatnio odkrytym aspiratorem Frida. Jest fantastyczny i koniecznie musisz
      go mieć zawsze pod ręką (do kupienia w każdej aptece). Po oczyszczeniu noska
      zakraplam Nasivin (kupując podaj wiek dziecka i przeczytaj ulotkę - tych kropli
      nie można podawać dłużej niż 5 dni) na zmianę z kropelkami homeopatycznymi (nie
      pamiętam nazwy, ale wystarczy powiedzieć w aptece że chodzi o kropelki
      homeopatyczne do nosa dla niemowląt i na pewno dostaniesz to co ja stosuję od
      kilku lat). Pulmex baby - to maść, którą smaruję klateczkę moim maluchom przed
      spaniem a Olbas Oil pomaga im oddychać w czasie snu (skraplam prześcieradło).
      Oto mój sposób na walkę z okropnym katarem -

pozdrawiam
    • luleczka1 Re: Katar-poczatek 29.09.05, 17:35
      moja mała ma 6 m-cy i właśnie jest po ostrym katarze. ja sosowałam maść
      majerankową, wapno wit.c,syrop na kaszel(bo też był) i smarowałam ją maścią
      pulmex baby.wieczorem starałam się nawilżać sypialnię rozwieszając wilgotne
      pieluszki i trochę wyżej układałam do snu. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka