kaja2071 29.09.05, 15:37 dziewczyny poradzcie, dzis rano zauwazylam ze malemu (9 m-cy) leci z noska. Nic innego mu nie dolega. Boje sie ze moze to buc poczatek czegos "gorszego" Czy oprocz masci majerankowej moge mu podac cos jeszcze na wzmocnienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamciaa Re: Katar-poczatek 29.09.05, 15:40 Zawsze możesz podać wapno (łyżeczkę) i witaminę C w kropelkach. Polecam herbatkę na przeziębienia Hipp. Pozdrawiam, dużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
lhotse71 Re: Katar-poczatek 29.09.05, 16:23 witaj Kaja !!! ja moim dziewczynom staram się nawilżać często nosek (Sterimar lub zwykła sól fizjologiczna). Po nawilżeniu zaś ściągam zawartość przytkanego noska i robię to ostatnio odkrytym aspiratorem Frida. Jest fantastyczny i koniecznie musisz go mieć zawsze pod ręką (do kupienia w każdej aptece). Po oczyszczeniu noska zakraplam Nasivin (kupując podaj wiek dziecka i przeczytaj ulotkę - tych kropli nie można podawać dłużej niż 5 dni) na zmianę z kropelkami homeopatycznymi (nie pamiętam nazwy, ale wystarczy powiedzieć w aptece że chodzi o kropelki homeopatyczne do nosa dla niemowląt i na pewno dostaniesz to co ja stosuję od kilku lat). Pulmex baby - to maść, którą smaruję klateczkę moim maluchom przed spaniem a Olbas Oil pomaga im oddychać w czasie snu (skraplam prześcieradło). Oto mój sposób na walkę z okropnym katarem - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luleczka1 Re: Katar-poczatek 29.09.05, 17:35 moja mała ma 6 m-cy i właśnie jest po ostrym katarze. ja sosowałam maść majerankową, wapno wit.c,syrop na kaszel(bo też był) i smarowałam ją maścią pulmex baby.wieczorem starałam się nawilżać sypialnię rozwieszając wilgotne pieluszki i trochę wyżej układałam do snu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś