leliwina 01.10.05, 19:52 Dziewczyny! Moja dwulatka płacze przy oddawaniu moczu! Tydzień temu skończyła Sumamed i boje sie nastepnego antybiotyku! Czy ktoś miał przygody z zakażeniem układu moczowego? Proszę o posty! Pozdr, Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 01.10.05, 20:07 pierwsze, co bym teraz zrobiła, to pojechała do apteki i poprosiła o jakieś zioła na nasiadówki do zapalenia pęcherza albo po prostu wzięłabym rumianek, zaparzyła i próbowała wstawić taki ciepły kompresik z naparu małej do majtek, albo pokombinowałabym z roztworem riwanolu. Najważniejsze, żeby dziecko przestało boleć. Żadnych soków do picia, nic ostrego ani kwaśnego. I jak najszybciej do lekarza. A u pediatry wałkowałabym możliwość przepisania jakichś ziół moczopędnych i działających bakteriobójczo (skrzyp i rumianek???)zamiast antybiotyków. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 01.10.05, 20:51 Na Twoim miejscu bałabym sie zakazenia ukladu moczowego, a nie antybiotyku,.Jak trzeba to trzeba.Przy zakazeniach stosuje sie furaginum, antybiotyki, to co konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
leliwina Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 01.10.05, 21:16 boję się antybiotyku nie dlatego, że nie chcę jej wyleczyć, ale dlatego, że córeczka jest chorowita i dość często antybiotyk dostaje. Zwykle po takiej kuracji pozostaje nam grzybek (pomimo stosowania zestawu Nystatyna + Lacidofil...). Niestety, ten typ tak ma... Mam nadzieję ze lekarka stwierdzi brak zakażenia... Pozdr, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1976 Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 01.10.05, 23:21 Moja Paulinka tez kiedys przeziebila pecherz i strasznie plakala przy siusianiu pani dr przepisala bactrim i teraz niepamietam chyba witamine c no i badanie moczu a i jeszcze masc z antybiotykiem detromecyne czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
pikola2 Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 02.10.05, 12:02 Witam, polecilabym abys zerknela na formum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=22158. Rowniez polecam badanie moczu najlepiej posiew. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: płacze przy sikaniu! ratunku!!!!! - dwulatek 02.10.05, 12:05 zrób jej nasiadówki w rumianku... no i oczywiście udaj sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś