Dodaj do ulubionych

Bakteria ecoli

19.10.05, 22:14
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jakie są objawy tej bakteri, czy np.
dziecko płacze przy oddawaniu moczu , lub zapach moczu jest specyficzny.
Dodam że będąc w ciązy u mnie tę bakterie wykryto, czy jest ryzyko ze moze
ją mieć mój maluszek?????
Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • doorka6 Re: Bakteria ecoli 19.10.05, 22:45
      Fakt, że u Ciebie w ciąży wykryto E. coli nie stwarza ryzyka dla Twego dziecka
      (jedynie dla noworodka - ryzyko iinfekcji wrodzonej, ale to czy ona jest czy nie
      wiadomo po pierwszych dniach). A objaw zakażenia układu moczowego u dziecka
      (czyli obecność E.coli w moczu) to przede wszystkim gorączka. Bez nie nie ma
      zakażenia układu moczowego.
      • karolina241 Re: Bakteria ecoli 19.10.05, 22:50
        Oki dziękuję Ci bardzi za odpowiedz.
        Troszke mi lżej.
        Pozdrawiam
    • szwel Re: Bakteria ecoli 20.10.05, 23:09
      Cześć Nie wiem jak to jest przy e-coli bo moja mała jej akurat nie miała. Po
      urodzeniu jednak też strasznie płakała.Nie miała gorączki. Myślałam że może
      dlatego bo nie miałam długo pokarmu ale przy posiewie okazało się że ma
      klebsielle. Dostała bidulka 18ście zastrzyków zinacefu i później urotrim. Teraz
      na szczęście ma dobre wyniki. Malutka też się zmieniła nie do poznania.Nie
      płacze - spokojnie sama sobie leży i nie trzeba już jej nosić przez cały dzień.
      Nawet zaczyna gaworzyć. Więc dla pewności zrób posiew moczu swojej dzidzi.
      Tylko nie łap moczu do worków bo wyniki wtedy nie są całkowicie wiarygodne.
      Nakarm dzidzie, potem dokładnie umyj i łap do kubeczka.
    • joluch Re: Bakteria ecoli 21.10.05, 00:41
      zakazenie ukl moczowego MOŻE PRZEBIEGAĆ BEZ GORĄCZKI jedynym sposobem na
      wykluczenie jest wykonanie badan, dziecko niestety nie poskarzy sie ze go boli
      czy piecze przy oddawaniu moczu
      • agamiki Re: Bakteria ecoli 21.10.05, 01:48
        potwierdzam to co napisała joluch.
        U mojego syna zakażenie (już 2krotne) odbywało się bez gorączki-miał wtedy 1
        miesiąc. Był ciągły płacz. Najpierw lekarze przez wiele dni zwalali płacz na
        kolki, w końcu wpadli na "genialny" pomysł żeby zrobić posiew moczu. Ponieważ
        jest to nawracalne zakażenie, teraz jak tylko synek robi się płaczliwy czy
        marudny od razu robię mu badania moczu.
    • ewa_1111 Re: Bakteria ecoli 21.10.05, 09:20
      Bakteria ta powoduje zakażenie układu moczowego. Moja Zuzia miała w 3miesiącu.
      Jedynym objawem były gorączki, powtarzające się co kilka dni, nawet do 39,5.
      Nie wiedziałam co jest, bo malutka nie marudział i była wesoła, jakby nic jej
      nie dolegało. Dopiero prywatnie lekarz, zrobił wymaz z gardła, okazało się że
      są tam gronkowce. A z tego wynikło, że układ moczowy może być zakażony .
      Póżniej już u lekarza rodzinnego nowego, bo ten poprzedni nie reagował, jak
      mówiłam że dziecko ma gorączkę co kilka dni badanie moczu ogólne i posiew i
      było wiadomo. Antybiotyk przez 7dni, furagin przez miesiąc i było dobrze.
      Praktycznie gorączka nie pokazała się po 2dawce antybiotyku. Teraz co kilka
      miesięcy robimy badanie moczu, bo może powracać. Zuzia ma 11mies. i na razie
      wszystko dobrze. Częściej zakażenie układu moczowego mają dziewczynki.
    • moneczka e cooli 21.10.05, 10:19
      moj synek mila bakterie e cooliwykryte w 2 tyg zycia i bzura jest ze zawsze
      mósi byc goraczka u nas maly mila silna zoltaczke ktora nie spadala wypisali
      nas do domu maly czesto wymiotowal ulewal i to byly znaki dla ktorych warto
      przeprowadzic badanie moczu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka