Dodaj do ulubionych

dziecko przyziębione

21.10.05, 21:32
Witajcie mamy i tatusiowie mam do was pytanie mój 2letni synek się przyziębił
i ma kaszelek poradzcie jaki syrop mogę mu podać. Czy można codziennie
podawać dziecku vybovit. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jaremax Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 10:00
      podawaj Clemastin,jeżeli jednak dziecko ma temperaturę to zaiwaniaj do lekarza.Co do vibovitu myślę że nie ma takiej potrzeby.Tylko w trakcie choroby i kilka dni po.Codziennie nie ma sensu przecierz to jednak chemia .Są bardziej naturalne sposoby na ''dowartościwanie'' małegoorganizmu w witaminy.Pozdrawiam -Jarecki.
      • aniask_mama Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 11:43
        Clemastin???? A w jakim celu? Przecież to lek antyalergiczny a nie na
        przeziębienie!!!

Ja proponuję z domowych sposobów: syrop z cebuli, "miksturę" czosnkowo-
        cytrynowo-miodową (jeśli dziecko jest w stanie to wypić) i sok z malin albo
        herbatę lipową.
        • mami7 Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 13:16
          Clemastin, to tylko jesli lekarz zaleci.
          Mnie wmawiano i tak tez robię, że jak się coś dzieje to wszelkie witaminy nie sa
          potrzebne, no za wyjatkiem C w różnych postaciach. Natomiast jakis czas po
          infekcji można wspomóc dziecko witaminami, tymbardziej jesli dieta nie jest
          bogata w warzywa i owoce.

Jaki syrop zalezy od tego jaki kaszel.
          Generalnie na suchy męczący to jest mało wink Z homeopatycznych sparwdza sie
          Stodal i Drosetux (chyba tak się pisze?). Jeśli dziecko tak sucho kaszle, że nie
          może przespac nocy, doraźnie, ale najlepiej po konsultacji z lekarzem można
          podac Sinecod w kropelkach.
          Na mokry kaszel to wspomniany już wczesniej syrop z cebuli, jakis Mucosolvan.
          Ale generalnie jak mały dzieciak kaszle, to lepiej, żeby osłuchał lekarz.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka