tuptus1011 21.10.05, 21:32 Witajcie mamy i tatusiowie mam do was pytanie mój 2letni synek się przyziębił i ma kaszelek poradzcie jaki syrop mogę mu podać. Czy można codziennie podawać dziecku vybovit. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaremax Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 10:00 podawaj Clemastin,jeżeli jednak dziecko ma temperaturę to zaiwaniaj do lekarza.Co do vibovitu myślę że nie ma takiej potrzeby.Tylko w trakcie choroby i kilka dni po.Codziennie nie ma sensu przecierz to jednak chemia .Są bardziej naturalne sposoby na ''dowartościwanie'' małegoorganizmu w witaminy.Pozdrawiam -Jarecki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 11:43 Clemastin???? A w jakim celu? Przecież to lek antyalergiczny a nie na przeziębienie!!! Ja proponuję z domowych sposobów: syrop z cebuli, "miksturę" czosnkowo- cytrynowo-miodową (jeśli dziecko jest w stanie to wypić) i sok z malin albo herbatę lipową. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: dziecko przyziębione 23.10.05, 13:16 Clemastin, to tylko jesli lekarz zaleci. Mnie wmawiano i tak tez robię, że jak się coś dzieje to wszelkie witaminy nie sa potrzebne, no za wyjatkiem C w różnych postaciach. Natomiast jakis czas po infekcji można wspomóc dziecko witaminami, tymbardziej jesli dieta nie jest bogata w warzywa i owoce. Jaki syrop zalezy od tego jaki kaszel. Generalnie na suchy męczący to jest mało Z homeopatycznych sparwdza sie Stodal i Drosetux (chyba tak się pisze?). Jeśli dziecko tak sucho kaszle, że nie może przespac nocy, doraźnie, ale najlepiej po konsultacji z lekarzem można podac Sinecod w kropelkach. Na mokry kaszel to wspomniany już wczesniej syrop z cebuli, jakis Mucosolvan. Ale generalnie jak mały dzieciak kaszle, to lepiej, żeby osłuchał lekarz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś