12.11.05, 09:34
jak sobie raDZIĆ Z KATAREM? MAŁA MA 2 LATA. OD WRZEŚNIA, OCZYWIŚCIE Z
PRZERWAMI -TYDZIEŃ -MA CAŁY CZAS KATAR. BYŁAM Z NIĄ U LEKARZA ALE NA
SZCZĘŚCIE NIE IDZIE JEJ TO NA PŁUCA. TYLE TYLKO ŻE NIE WIEM JAK JEJ POMÓC TE
KROPELKI DO NOSA MAM ALE NIEWIELE POMAGAJA. TAK MI JKEJ SZKODA. CO JEJ MOGĘ
DAĆ I KTÓRE KROPLE SĄ NAPRAWDĘ DOBRE.
Obserwuj wątek
    • aw271 Re: katar 12.11.05, 09:56
      Moj dwulatek mial 3-tygodniowy katar.Moj pediatra przepisal nam Atecortin(bez
      recepty) to sa wprawdzie krople do ucha i oka(tez sie zdziwilam), ale
      rzeczywiscie pomogly! Kropelka do kazdej dziurki, ale tylko na noc.Przedluzajacy
      katar moze spowodowac zapalenie uszu, oskrzeli...Sama wiesz.
    • 222j444 Re: katar 12.11.05, 10:30
      Sprobowalabym clemastynke lub zyrtec, bo to moze katar alergiczny. Na swoim
      maluchu przetestowalam nasivin soft 0,01%, Sterimar i Euphorbium compositum, te
      moge polecic. Pozdrawiam
      • gosia782 Re: katar 12.11.05, 12:56
        A ja poleciłabym Wam Homeodose 8 (to krople homeopatyczne właśnie na katar, bez
        recepty). U nas ten problem też pojawia się bardzo często, jak tylko widzę
        pierwsze oznaki pojawiającego się kataru (kichanie, zatkany nosek), podaję
        mojej córeczce (2,5 roku) do soczku 15 kropel Homeodose. Powtarzam to 3 razy
        dziennie, naprawdę POMAGA!!!!!!!! Można też zakropić nosek Otrivinem, ułatwia
        oddychanie.
    • gandzia4 Re: katar 12.11.05, 13:45
      U nas Otrivin w aerozolu 2xdziennie, atecortin zawiesina po 1kropli do każdej
      dziurki 2xdziennie (to są niby krople do uszu i oczu, ale dobre są też na katar
      do nosa), maść majerankowa do smarowania pod nosek przeważnie na noc - ułatwia
      oddychanie (troszkę brudzi pościel na zielono), zawsze też jakiś lek przeciw
      alergiczny - zyrtec, claritin, ketotifen itp. Powodzenia w walce z katrzyskiem.
    • msto05 Re: katar 12.11.05, 14:28
      Moja Oleńka (też 2-latka) jak ma katar to przede wszystkim często dmucha nosek
      (a robi to bardzo ładnie). Na noc Otrivin (jeśli ma gęsty katar, który
      przeszkadza jej w oddychaniu). W dzień co 2-3 godziny wpuszczamy Sterimar. Przy
      największym katarze daję jej kropelki homeopatyczne Aflubin (3x dziennie po 3
      kropelki).
      Pozdrawiam,
      • elise5 Re: katar 12.11.05, 17:03
        Polecam Sterimar z miedzia. A na noc otrivin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka