Dodaj do ulubionych

RANKING najlepszych/najgorszych SZPITALI DZIECIĘC.

17.11.05, 13:20
Dziewczyny stwórzmy jakis katalog informacyjny szpiali, tak abyśmy wiedziały
gdzie w razie czego jechac z chorym dzieckiem, chodzi o

- profesjonalizm lekarzy tj. umiejetnośc diagnozowania chorób
- warunki dla dziecka i matki w szpitalu,
- podejście do pacjenta.

W temacie wpisujmy o jakim szpitalu mówimy + MIASTO + ocena w skali od 1 - 5.

Wiele Dziewczyn pisze o złym traktowaniu w szpitalach, ale często nie dodają
o jakich i gdzie szpitalach mówią. To błąd, bo dzięki internetowi możemy
uchronic nasze dzieci/ i inne dzieci -
Obserwuj wątek
    • ajko Kraków 17.11.05, 16:32
      Szpital Dziecięcy na Strzeleckiej-profesjonalizm lekarzy-tragedia,warunki dla dziecka i matki w szpitalu-tragedia,podejście do pacjenta-tragedia,wszystkie inne aspekty pobytu dziecka w szpitalu-tagedia.Ocena w skali 1-5-jak dla mnie zero.Ocena dotyczy oddziału Patologia Noworodka.

• monidelko Re: RANKING najlepszych/najgorszych SZPITALI DZIE 17.11.05, 22:12
      Wiecie tylko tak sobie myślę ... nie zawsze jesteśmy w stanie uchronić się od
      tych złych szpitali, ja tak miałam. Ten w Pucku ( opisuje nasz koszmarny pobyt
      w wątku o doświadczeniach ze szpitali ) był jedyny najbliższy naszego miejsca
      urlopowania (25km) i za dużego wyboru nie mialam.
      Ale ranking może być - przynajmniej człowiek nie będzie zaskoczony!
      Puck - 1 punkt za serdeczność pielęgniarek mimo że w niektórych ważnych
      sprawach były bezsilne.
      • madziulaw Szpital przy ul. Niekłańskiej, CZD ----Warszawa 17.11.05, 23:20
        Monidełko, trafna uwaga jesli jestesmy zdane na los. Ale jeśli możemy wybrac -
        to wybierajmy najlepsze szpitale, a bojkotujmy te złe.

Pozwólcie, ze skopiuję to co już napisałam na moim "macierzystym" forum tj.
        forum refluksu moczowego, gdzie zachęcałam do wzięcia udziału w tym rankingu, bo
        wiele dziewczyn miało styk ze szpitalami:

...moja siostra była ... z 3 mies dzieckiem na Niekłańskiej.
        Zaraz po urodzeniu Małego prawie m-c byli w centrum Zdrowia Dziecka i tam
        nauczyli jej podstaw higieny/ bezpieczeństwa w stosunku do pacjentów, co
        polegało na:
        zmianie rękawiczek przy badaniu każdego pacjenta , myciu rąk przed kazdorazowym
        dotknieciem dziecka/ pacjenta, wymiana wtyczki do wenflonu po kazdym jej zdjęciu.
        W CZD problem jest natomiast powazny z organizacją miejsca dla rodziców
        towarzyszących dziecku w samym szpitalu. nie wiem jak to jest, ze duzo mniejsze
        szpitale sa w stanie stworzyć salki dla mam z dziećmi - płatne (ale każdy
        chętnie placi za takie udogodnienie, )zagwarantować rodzicowi/ stworzyć swobodny
        dostęp do prysznica/ ubikacji - , a w takim CZD - jednym z najbardziej
        prestiżowych szpitali w Polsce - z trudem znajduje się miejsce, gdzie można się
        umyc, a matka śpi na podłodze. Moim zdaniem jest tu powazny problem z
        administrowaniem szpitalem. jesli chodzi o warunki lokalowe dla rodziców - to
        CZD Warszawa dostaje: -2 pkt.

Jeśli chodzi o profesjonalizm personelu ocena: 3/w skrajnych porywach do 4
        (wyjątki), bo różnie bywa z tym diagnozowaniem. Pielęgniarki: 4/5 - ok.Higiena 5+.

Tymczasem na Niekłańskiej - personel/ głównie pielęgniarki ----przed zrobieniem
        zabiegów nie myje rąk (!!!!)--trzeba było zwracac uwagę lekarzowi prowadzącemu,
        zatyczke od wenflonu po zdjęciu kładzie się, a to na
        parapet a to na przewijak (!!!), w jednych jednorazowych rękawiczkach oblatuje
        się cały oddział. dziewczyny czy wy wiecie czym to grozi????? wszystkim.... Dla
        mnie zgroza.
        Profesjonalizm lekarzy: 3 (całkiem nieźle);warunki dla matki - lepsze niż w CZD
        -ocena: 3, higiena: -2 (totalnie leży i kwiczy), aaa i rodzice nie mają wstępu
        do zabiegowego (?????).

magda

• madziulaw CZD W-wa, zakres badań: 5+ 18.11.05, 11:28
          Wydaje mi się, ze nalezy uczciwie dodać jedną ważną informację o CZD -
          diagnostyka - pod kątem oferowanycvh badań - jest chyba jedną z najlepszych w
          Polsce ----ocena 5+
    • antonina_74 Warszawa Działdowska 18.11.05, 11:12
      Za kompetencję lekarzy i ich stosunek do dziecka - 5
      Za pielęgniarki - 4- /niektóre chyba uważają że matka przebywająca z dzieckiem
      to darmowa pomoc pielęgniarska, nie dotyczy oddz. chirurgii/
      Za warunki dla matki 2+ /spanie na krzesłach, brak przyzwoitej łazienki/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka