Dodaj do ulubionych

nie chce pić.Co robić??

27.12.05, 11:27
Mój 9 msc.synek nie chce nic pić.Nie interesują go ani soczki ani
herbatki.Pije chetnie tylko mleko mamuni i mleko modyfikowane: Bebilon.Do
czasu kiedy miałam sporo swojego pokarmu to nie było problemu bo uważałam,że
moje mleko zastapia mu inne płyny.Niestety teraz z dnia na dzień pokarmu mam
coraz mniej,starcza tylko na nocne pobudki mojego syna.Dzisiaj rano się
trochę wystraszyłam : po całej nocy pieluszka była minimalnie zmoczona.Boję
się,żeby czasem się nie odwodnił.Czy rzeczywiście jego organiam tak mało
potrzebuje płynów? Co zrobić żeby chętniej pił? Pomóżcie-mamuśka.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32926854&a=32926854
Obserwuj wątek
    • kasia_piet Re: nie chce pic´.Co robic´?? 27.12.05, 13:47
      Moja corka w podobnym wieku calkowicie odmowila picia. Zupelnie. Powedrowalam do pediatry,
      kazal mi codziennie przychodzic 2-3 razy dziennie, jesli sytuacja sie nie bedzie zmieniala na
      kontrole czy sie nie odwodnila. Trzeciego dnia po porannej wizycie pediatra kazal mi sie
      przygotowac do szpitala jesli nadal nic sie nie zmieni.
      Z przychodni wracalam obok sklepu z wystawa zastawiona butelkami z napojami. Dzieciatko
      wykazalo zainteresowanie wyciagajac lape i mowiac: oooo! Mamunia o malo nie pekla,
      podejrzewajac, ze dziecku wreszcie sie pic zachcialo. Kupilam to, co chciala, wstretny napoj z
      konserwantami (to byl zielony Hoop). Wypila. I pic zaczela juz wszystko....
      A mamuni przez te trzy dni lat przybylo...
      • aneczka10 Re: nie chce pic´.Co robic´?? 27.12.05, 19:34
        Miałam podobny problem w podobnym wieku. Dziecko wypijało jedynie 2-3 łyżeczki
        czegokolwiek (herbatki, ściągniętego mleka). W końcu odmówiło zupełnie.
        Ratowałam się jedynie tym, że je, więc robiłam zupki, z tym, że dość gęste, bo
        inaczej nie chciało. Zawierały trochę płynu, ale bałam się, że za mało. Jednak
        uczyłam picia przez smoczek z butelki i w końcu dziecko nauczyło się (bo to był
        główny chyba problem, że nie potrafiło pić ze smoczka). Wtedy nawet przerzuciło
        się całkiem na picie, a zrezygnowało z jedzenia. Ale to już inna opowieść smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka