Dodaj do ulubionych

wada serca a lot samolotem

25.01.06, 21:30
Proszę o informację, czy dziecko z poważną wadą serca może lecieć samolotem.
Czy są jakieś przeciwskazania? Moja córka prawdopodobnie będzie miała
operację w Stanach Zjednoczonych i nie wiem czy coś jej grozi.
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kopacz_tej Re: wada serca a lot samolotem 25.01.06, 22:08
      Cześć Agnieszko.
      Co jakiś czas wchodzę w portrety dzieci,oglądam zdjęcia... I właśnie dziś zajżałam do Twojej Juleczki(moja córcia też Julka).Jest śliczna, błękitnooka smile.I zasmuciło mnie, że nie wiedzą jak jej pomóc,a tu... Dobra wiadomość, że w USA pomogą Julci.A co do lotów samolotem to był już taki wątek i z tego co pamiętam,żadna mama nie miąła złych doświadczeń,ale zapewne one same Ci to zaraz napisząsmile,bo na forum jak ktoś coś wie i doświadczył to się z innymi dzieli.Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby się udało. Ewa
      • aaparzoch1 Re: wada serca a lot samolotem 26.01.06, 08:43
        Tutaj :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24429&w=21034670&a=21034670Powodzenia.
        • gonis1 Re: wada serca a lot samolotem 26.01.06, 11:32
          Moja corka jest po korekcie całkowitej Fallot .Leciałysmy już samolotem i
          wszystko było w porządku ,ale to było po operacji.Wiem że wiele dzieci leci na
          operacje ratujace życie tzn są w stanach ciężkich i wszystko jest ok.Skonsultuj
          się z lekarzem .
    • gosiap10 Re: wada serca a lot samolotem 26.01.06, 13:26
      Marta zniosla juz w sumie 4 loty samolotem bez najmniejszych problemow. W tym
      roku planujemy kolejne, bo stwierdzilam, ze samolot jest lepszy od
      kilkunastogodzinnej jazdy samochodem. Tym bardziej, ze ceny biletow w tanich
      liniach sa fantastycznie niskie.
      • ewelia5 Re: wada serca a lot samolotem 26.01.06, 17:20
        Podpisuje sie Gosiu. Prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka