Dodaj do ulubionych

kupki 3-4 dziennie

02.02.06, 09:53
Mój 9-miesięczny synuś od miesiąca robi 3-4 kupki dziennie. Nie karmię go
piersią, kupki są normalne (nie jest to biegunka). Co o tym myślicie,
czy to jest normalne bo już sama nie wiem.
Obserwuj wątek
    • nataszar2 Re: kupki 3-4 dziennie 02.02.06, 13:45
      Jesli dobrze przybiera to moze nie ma sie co martwic. Co na to pediatra?
      Natasza
    • nataszar2 Re: kupki 3-4 dziennie 02.02.06, 13:58
      zapomnialam dodać, że to może być związane z wprowadzaniem nowych pokarmów -
      układ pokarmowy może się musi przyzwyczaić do nich lub też czegoś po prostu nie
      toleruje. Może się przyjrzyj diecie dziecka i temu, jak synek się zachowuje -
      czy nie boli go brzuszek na przykład albo czy nie ma wyprysków na skórze - i
      skonsultuj z pediatrą?
      • basia305 Re: kupki 3-4 dziennie 02.02.06, 15:33
        Właśnie nie byłam jeszcze u lekarza, dlatego chciałam się najpierw poradzić was
        bo nie wiem czy to normalne. Nie ma żadnych reakcji alergicznych, je z apetytem,
        nie mu nie dolega, jest wesoły i strasznie rozrabia. Tylko wydaje mi się
        troszeczkę dziwna ilość kupek dziennie. Miesiąc temu był problem z zaparciem.
        Robił kupkę bardzo twardą i malutką 3-4 razy dziennie, podałam mu raz czopek
        glicerynowy, troszkę zmieniłam dietę (owoce i soczek codziennie) i nagle zaczął
        robić kupkę normalną ale 3-4 razy dziennie (przed tym zaparciem była 1 dziennie)
        Apetyt mu dopisuje, wcina wszystko aż miło popatrzeć, więc może wydać się to
        głupie ale nie jestem pewna czy wszystko ok. bo wszędzie czytam że dzieciaczki
        robią jedną dziennie lub nawet co żadziej.

• st-niunia Re: kupki 3-4 dziennie 02.02.06, 16:33
          Zawsze można skonsultować to z pediatra.Mój synek ma 2 lata i 10 m-cy i do tej
          pory też się podobnie wypróżniał jak twój,prawie po każdym posiłku,2-3 razy
          dziennie.I uważam,że to jest super.Od tzech tygodni mam problem z zaparciem-to
          jest problem,wręcz horror.Nie życzę nikomu.Nie martwiłabym się na twoim miejscu
          tymi kupkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka