kmerowa1 03.02.06, 10:25 Mojemu maćkowi (9 mcy) bardzo poci się główka w czasie snu (śpi na poduszce z włókien syntetycznych. jaka może byc tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota2710 Re: pocenie się główki dziecka 03.02.06, 12:51 Nie ma w tym nic niepokojącego, małym dzieciom często pocą się główki,moi obaj synowie też tak mieli. Nie ma się czym przejmować,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmerowa1 Re: pocenie się główki dziecka 03.02.06, 12:56 tylko, że mój lekarz twierdzi że ma to związek z witaminą D3 Odpowiedz Link Zgłoś
beataf1 Re: pocenie się główki dziecka 03.02.06, 13:35 kiedy moja 8-miesięczna córka śpi na poduszce u nas akurat puchowej to jej główka tez się poci więc kładę ją na prześcieradle i nie mam tego problemu, kiedyś bardzo pociła się przy jedzeniu więc wówczas dostawała 2x1 kropla vigantolr a teraz 1xdzienne Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: pocenie się główki dziecka 03.02.06, 13:38 To może mieć związek z niedoborem wit. D3, ale zrób morfologię i badanie ogólne moczu dla świętego spokoju. Ja nie chcę cię wprowadzać w histerię, ale... różnie bywa z poceniem się główki podczas snu... Dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
kmerowa1 Re: pocenie się główki dziecka 03.02.06, 13:50 co to znaczy różnie bywa proszę napisz Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: pocenie się główki dziecka 10.02.06, 15:10 kmerowa, napisałam na priva Odpowiedz Link Zgłoś
zeberka5 Re: pocenie się główki dziecka 17.02.06, 13:45 Przepraszam że sie tak wcinam ale mam ten sam problem MAja ma nieraz całą mokra poduszkę, czy mogłabyś napisać mi to również. Trochę naczytałam sie o tych objawach na necie (Misia)ale pediatra mnie zbyła. Z góry dziękuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: pocenie się główki dziecka 24.02.06, 12:36 Tak, Zeberko, chodzi np. o Misię, ale jeśli innych objawów nie ma, to się nie martw. Na "wsiakij sluczaj" zrób sama morfologię i mocz, to grosze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sebastianek6 Re: pocenie się główki dziecka 24.02.06, 12:50 Możesz mi też napisać z czym związane jest pocenie się głowki. Z przegrzaniem w naszym przypadku raczej nie. Pediatra badała, stwierdziła że głowka twarda i raczej krzywicy też nie ma. Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka772 Re: pocenie się główki dziecka 04.02.06, 00:03 Z moim synkiem też miałam taki problem. Dostał max. dawkę wit D3 i było już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
elwira125 Re: pocenie się główki dziecka 10.02.06, 15:25 To prawda że pocenie główki może mieć związek z wit d3 ale też z innymi zaburzeniami gospodarki wapniowo-fosforanowej.Trzeba najpierw zrobić badania na pozim wapnia wit D3 fosforu we krwi i wapń i keratynina w moczu i,dopiero na tej podstawie można stwierdzić czy i ile podać tej wit. Odpowiedz Link Zgłoś
malgos70 Re: pocenie się główki dziecka 11.02.06, 21:36 Mojemu synkowi też od czasu do czasu poci się główka podczas snu. Występowało to niezależnie od tego, czy dostawał wit. D3 czy nie. Bez znaczenia też były poduszki, na których spał. Zaobserwowałam natomiast, że pocenie to występuje w momentach, gdy dokuczają mu ząbki. Zęby "odpuszczają" - główka przestaje się pocić. Może poobserwuj Maćka, czy to pocenie jest ciągłe, czy zmienne w czasie (jak u nas). Małgosia mama Pawełka Odpowiedz Link Zgłoś