Dodaj do ulubionych

ASDII u mojej Olusi

22.02.06, 11:30
Witam.Pierwszy raz jestem na forum. U mojej oli (6m-cy) stwierdzono wadę
ASDII-ubytek 5mm. Jesteśmy pod opieką poradni kardiologicznej w Radomiu.
Myślałam, że to nic poważnego (tak uspokajała nasza pani doktor0. Przypadkowo
trafiłam na forum i po przeczytaniu waszych wypowiedzi nogi się pode mną
ugięły. Wasze dzieci były lub będą operowane z powodu tej wady. Bardzo się
martwię. Chcę koniecznie skonsultować małą z innym lekarzem w Warszawie.
Proszę o kontakt. Może wasze dzieci są pod opieką dobrych specjalistów w
Warszawie i są zadowoleni z opieki lekarskiej. Zupełnie nie wiem gdzie się
udać i do kogo. Słyszałam coś o profesor Kawalec - może coś wiecie. Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • jasmin51 Re: ASDII u mojej Olusi 22.02.06, 11:54
      Witaj Olgo. Odezwie się do ciebie zapewne mnóstwo mam i tatusiów wszyscy tu
      sobie pomagamy. Ja mam córeczkę Olę ma 2latka i dwa m-ce i w kwietniu bedzie
      operowana ma tą samą wadę jak twój szkrab. Niestety u nas ubytek nie zarósł co
      u was jest jeszcze możliwe.moja Ola berdzie operoweana w warszawie na
      działdowskiej.Wiem że się mnartwisz ja też strasznie to przeżywam u nas ubytek
      zdiagnozowano gdy ola miała 8 m-cy i nie spodziewałam się operacji teraz modlę
      się żeby wszystko było dobrzr to jedna z prostszych wad serca..... i tym się
      pocieszam życze wytrwałości pozdrawiam
      • olga25 Re: ASDII u mojej Olusi 22.02.06, 12:07
        Dziękuję za odpowiedź.Będę trzymała kciuki za twoją córcię. Bardzo proszę o
        szersze informacje. Ile wynosił ubytek u twojej córeczki gdy został
        zdiagnozowany, czy się powiększał? Do jakiego wieku ubytek może zarosnąć? Jaka
        wielkość ubytku kwalifikuje dziecko do operacji ? Pod opieką którego lekarza
        jesteście.
        • jasmin51 Re: ASDII u mojej Olusi 22.02.06, 12:18
          Gdy w wieku 8 m-cy zrobiliśmy jej pierszw echo ubytek miał 7 mm później przez
          rok jeżdziliśmy na kontrole juz bez echo kolejne echo dopiero po roku pokazało
          12mm skierowano nas do szpitala w warszawie w grudniu i ubyek miał 12mm teraz w
          lutym gdy byłam ma już 16 mm i nie nadaje się do zamnknięcia przezskórnie może
          gdyby było wcześniej zrobione echo byłaby taka mozliwość nietety trzeba go
          zamknąć bo już wystąpiły zmiany w serduszku. Lekarz prowadzący hmm przez rok
          prowadził moją olę kardiolog z białegostoku i to on kierował nas na badania do
          warszawy teraz\ gdy pojedziemy na operację jeszcze nie wiem jaki to bedzie
          lekarz klinika na działdowskiej kieruje prof Karolczak i podejrzewam że on
          bedzie przeprowadzał operację. Do jakiego wieku może zzrosnąć? nawet i do 3 lat
          z tego co wiem ale tylko wtedy czekają tak długo gdy nie ma zmian w serduszku
          Moja ola rozwija się dobrze nie widać po niej choroby ale wszyscy mi mówią że
          to kwestia czasu i trzeba zrobić tą operację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka