mgoszczynska1 25.02.06, 11:23 ...czy ktoś szczepił swoje dziecko przeciwko pneumokokom??? Czy były jakieś objawy po... ? Mamy z mężem taki zamiar zaszczepiś synka (3,4roku)w połowie marca, jak zakończymy kuracje LUIVAKIEM. Pozdrawiam - Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannakrakow Re: Pneumokoki 25.02.06, 13:33 Też mnie to ciekawi i też czekam na odpowiedzi. W moim przypadku chodzi o dziecko 2 letnie. Nasz lekarz bardzo poleca szczepienie. Boję się jednak powikłań po. Ale z drugiej strony to po każdym szczepieniu mogą wystąpić przykre następstwa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannakrakow Re: Pneumokoki 25.02.06, 13:43 Dopiero teraz wpisałam w wyszukiwarkę pneumokoki. Też tak zrób, temat poruszany już wiele razy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapanfilowicz Re: do joannakrakow 27.02.06, 09:42 Wcześniej wątek pojawiał się wielokrotnie. Również zastanawiałm się nad szczepionką dla 3,5 letniej córci. Po tym, jak przeczytałam dwa wątki na temat powikłań u dzieci- zrezygnowałam ze szczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
golaw Re: Pneumokoki 01.03.06, 18:02 moja "spacerowa" koleżanka szczepiła w zeszłym tyg. roczne dziecko pierwszą dawką. lekarz powiedział, że u 90% maluchów po tym szczepienieu pojawia się gorączka i należy natychmiast po szczepieniu podać środek przeciwgorączkowy. tak też zrobiła, zaaplikowała mu czopek i mówi, że wszystko było w porządku. mój pediatra radzi, żeby szczepić i noszę się z takim zamiarem.. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Pneumokoki 05.03.06, 17:01 Mój pediatra też mi bardzo poleca to szczepienie. Ja mojego synka raczej zaszczepię, mam zaufanie do tego lekarza, ponieważ ma wnuka o 3 miesiące straszego od mojego synusia i tego małego też będzie szczepiła. Ona na konferencje na ten temat i na pewno wie co robi. Dodaję, że to jest matka mojej bliskiej koleżanki. Oliwier 12 lipca 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
gochagocha Re: Pneumokoki 06.03.06, 12:47 Moja córka ma 2 latka. Za 2 tygodnie będziemy ją szczepić, tym bardziej, że od września ma iść do przedszkola. W państwach Europy Zachodniej jest to szczepienie obowiązkowe. Co do powikłań poszczepiennych: pamiętacie jak potrójna szczepionka odra-swinka- różyczka miała "wywoływać" autyzm ??? Było o tym bardzo głośno. A teraz ? Jest szczepieniem obowiązkowym. I nikt o powikłaniach autystycznych już nie gada. Odpowiedz Link Zgłoś