magua1 02.03.06, 13:02 Mój 6 letni synek ma sporą przerwę między jedynkami. Powinnam pójść do ortodąty i pewnie ędzie musiał nosić aparat czy ktoś z was zna dobrego specjalistę? Czy może orientujecie się jaki jest koszt takich aparatów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaga283 Re: przerwa między zabkami 02.03.06, 13:21 moja córka ma ten sam problem tylko ze ma dopiero 3,5 roku. Czy warto w ogóle zakładać jakiś aparat na żeby mleczne? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: przerwa między zabkami 02.03.06, 14:03 JA ze swoja córa latalam po specjalistach- ma diasteme od zawsze, wraz ze stałymi zebami ulegla zwezeniu.Czekam, az wyrosna stale dwojki i trojki, bo szpara moze sie calkiem zejsc.A poźniej w razie czego do ortodonty. A jesli chcesz uzyskac info odnosnie konkretnego specjalisty to moze miasto podaj? Odpowiedz Link Zgłoś
magua1 Re: przerwa między zabkami 02.03.06, 15:27 Problem polega na tym, że to są już stałe ząbki, stałe ma też dwjki i trójki. Ząbki mleczne były równiutkie. Też mślałam, że jak stałe wyrosną obok sytuacja się zmieni8. A tu nic. Przepraszam, że nie podałam miasta -to z zapomnienia - Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
uli111 Re: przerwa między zabkami 04.03.06, 02:10 Witam!Ja też mam przerwę między jedynkami górnymi i znajoma dentystka powiedziała,że jest to spowodowane przerośniętym wiązadełkiem na górnej wardze, i że można to przeciąć w znieczuleniu miejscowym i po kłopocie, obędzie się bez aparatu. Odpowiedz Link Zgłoś