12.05.06, 19:41
Moja tygodniowa córeczka jest po operacji od wczoraj proszę poradzcie co
robic,żeby przeżyc ten ciężki okres.Jestem po cesarce i mieszkamy 60 km. od
Bydgoszczy a moja kruszynka jest teraz z mężem w Krakowie.Ile trwa pobyt w
szpitalu,kto wie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • meralda Re: pomocy 12.05.06, 21:39
      Witaj,
      świetnie rozumiem co czujesz... Mój synek był operowany w 15 dobie życia i też pisałam tu takie wołające o pomoc maile. Nic jeszcze nie wiedziałam o wadzie, a tu wszyscy posługiwali sie skrótami nazw, uczyłam się nowych słów takich, jak saturacja i nazwy leków... I po porodzie byłam w bardzo złym stanie fizycznym.
      Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. Twoja energia przyda się, kiedy mała wróci do domku, a wróci na pewno. Nie daj się namówić na spędzanie nocy w szpitalu,ale odwiedzaj małą najczęściej, jak sie tylko da. I dzwoń do lekarzy kilka razy dziennie domagając się wszystkich wyjasnień. Bardzo chętnie udzielaja informacji, a jak już bedziesz na miejscu domagaj sie rozmów z lekarzem, polecam dr Mroczka - bardzo chętnie i cierpliwie wszystko Ci wyjaśni.
      Po pobycie na Intensywnej czeka małą pobyt na oddziale 8, a potem, jeżeli prof. Malec tak zdecyduje na oddziale 10. Każde dziecko to inna historia, jedne spędzaja w szpitalu kika dni, inne kilka miesięcy. Lekarze wyjasnia, Ci jak długo przewidują, że będzie to w Waszym przypadku - ale na pewno usłyszysz, ze to tylko prognozy i oni tak na prawde to nie wiedza - rzeczywiscie tak jest - to zależy od tego jak mała sobie bedzie radzić.
      Napisz coś więcej - co to za wada, poszukaj na stronach funduszu lub w googlach, i mocno mocno się trzymaj - będzie dobrze, z całych sił w to wierzę.

jeżeli chesz pogadać napisz na mojego maila gazetowego lub zadzwoń 603 915 404
      Ja jestem z Krakowa może będę mogła jakoś Ci pomóc

Katarzyna, mama Krzysia (IAA, PDA, VSD, ASD)
      synek ma już 4 miesiące, a tak mało brakowało, żeby był dla mnie tylko maleńkim Aniołkiem smile smile smile

• kamisa Re: pomocy 15.05.06, 12:45
      pobyt w szpitalu po tak ciężkiej operacji trwa w zależności od stanu dziecka,
      znam dzieci wychodzące po pierwszej operqacji po 3-4 tygodniach jak i takie,
      które były w szpitalu do 2 operacji, jak mój synek.kiedy będziesz miałą szansę
      pojechać do krakowa?jak dziecko?
      Justyna, mama Bruna HLHS
    • perelekhlhs Re: pomocy 15.05.06, 16:56
      jedyne co mozesz zrobic to spokojnie wierzyc w to ze bedzie tak tobrze jak z
      innymi dziecmi. Jak np. z moim Pawelkiem. Lezal miesiac na intensywnej terapii
      i ja bylam w Krakowie i czasem na chwile mnie wpuszczali ale nic nie moglam
      zrobic NIC! Siedz spokojnie i dochodz do siebie, jak wyjdzie z OIOM mozesz byc
      z nia w szpitalu na oddziale. Wtedy dobrze miec duzo sily, bo warunki sa trudne
      - krzeselko kolo lozeczka tylko.
      Monika
    • monikakonieczka Re: pomocy 16.05.06, 19:09
      Bardzo chciałabym Ci pomóc ale tego się nie da przewidzieć.Mój Mati leżał po
      operacji (I etap)dwa tygodnie.Pozdrawiam Monika mama Mateusza z HLHS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka