sikorkaptak 19.05.06, 12:42 to 502906145 mam tylko komórke jak masz jakies pytanka to dzwoń pa aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda150 do sikorkaptak 20.05.06, 10:07 Witaj Aneto mam pytanie. Moja córcia ma ASD II lecze ją w Katowicach- Ligocie. Po pobycie lutowym gdzie stwierdzona ta wade ( 10 mm) lekarze dali jej duże szanse na zamkniecie ubytku. Teraz mamy kolejna wizyte w lipcu. Napisz mi jak wygladała ta wada u Twojego dziecka i jak operacja. Boje się o mała. Z gory dziekuje. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkaptak Re: do magdy 20.05.06, 10:45 witaj my odkrylismy wadę w wieku 2lat mojej córci teraz ma 2.5latka tydzien temu mieliśmy operacje w czdz.ubytek miał na początku 13mm potem powiekszył sie do 15mm.w czwartek 11maja rano miała operacje potem o 12 przyszli lekarze powiedziec jak przeszła operacja całą dobę byla na intens.terapii gdzie nie można wchodzić na drugi dzień przewieżli ja na tzw.separatki po dwie osoby na sali i tam można być cały czas z dzieckiem tam wyjmowali jej cewnik dreny itd. po dwóch dniach byliśmy już na ogólej sali a po dwóch dniach wyszliśmy do domu.to jest wszystko w wielkim skrocie jeśli cie coś bardziej interesuje lub masz szczegółowe pytania to pisz rozumiem twój strach bo sama go niedawno przechodziłam ale wierz mi to prosta wada i wszystko będzie dobrze ważne żeby nie przedłużać bo serce sie powieksza i grozi nadciśnienie plucne tak nam lekarz mówił pisz a na wszystko odpowiem pa aneta Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re:d sikorkaptak 20.05.06, 14:32 prosze powiedz mi dlaczego Twoje dziecko miało operację , a zamknięcie przezskórne? Odpowiedz Link Zgłoś
magda150 do sikorkaptak 20.05.06, 16:12 Anetko dziękuje Ci za odpowiedź. Nasza mała ma 9 miesięcy. Nie ma dnia ani godziny żebym nie myślała co ją jeszcze czeka. Po następnej wizycie będe wiedziec juz wiecej wiec napewno bedziemy w kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkaptak Re: do jukilop 20.05.06, 21:33 nie wiem czy pytasz o to czemu nie mieliśmy przeskornie jeśoi tak to lekarz powiedział nam że ubytek iest duży i nie da sie go w taki sposób zamknąć poza tym uklad samego ubytku.podczas operacji tylko go zaszyli nie dając łaty pa Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: do jukilop 21.05.06, 11:45 dzięki , oczywiscie chodziło mi o to czasem szybciej myślę niż piszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś