Dodaj do ulubionych

moje dziecko ze strachu się trzęsie

06.06.06, 11:52
moja córka ma rok od miesiąca zobaczyłam że gdy np obodzi sie w nowym miejscu
lub zobaczy kogoś nieznajomego to się trzęsie lataja jej raczki i główka, robi
to też z zimna np po kąpieli trwa to ok 3sekund. mówiłam o tym lekarce która
powiedziała że to nic złego.( jak miała ok 5m byliśmy u neurologa i na usg
mózgu-kontrolnie i ok) mała rozwija sie dobrze. ale ja jednak się boje że te
drżenia przejdą w jająś chorobę,czy wasze dzieci tak robiły? prosze piszcie
Obserwuj wątek
    • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 13:37
      może ktoś mi coś napisze
      • lola973 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 13:45
        Moim zdaniem nie masz się czym przejmować, a tym bardziej szukać choroby.
        Córeczka jest jeszcze mała, poza tym każde dziecko jest inne i inaczej reaguje
        na różne sytuacje.
        • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 14:35
          dzieki. ale może ktos to przerabiał ze swoim maluchem i jak się skończyło kiedy
          przeszło
          • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 15:16
            Moja córka też od jakiegoś czasu tak ma. Teraz ma 23m. Było sporo przeżyć do
            tej pory i teraz bywa, że ze strachu się trzęsie. Też się trochę tego
            wszystkiego obawiam (męża mam chorego i gdyby jeszcze Ona...). Ona jest bardzo
            wrażliwa, wszystko przeżywa. Ostanio macha rączkami, gdy coś mówi albo się
            cieszy. Ale nie zawsze tak jest i nie cały czas. Zazwyczaj po większych
            przeżyciach, nawet tych pozytywnych. U neurologa też byłyśmy, gdy miała 6
            miesięcy, bo miała niewielkie niedotlenienie. Jeżeli masz jeszcze jakieś
            pytania, pisz na priv albo na gg 7619772.
    • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 15:36
      Odpowiadam tutaj. Tak, nieraz rozmawiałam z naszą pediatrą, ale Ona nie wnika w
      to wszystko, nie jest kompetentna, więc się nie wymądrza. Zastanawiam się
      czasami, czy nie jechać znów do neurologa, tylko, że to kawałek drogi a mała
      źle znosi jazdę. Gdy byłam przeszło rok temu powiedziała mi, że mała tak po
      prostu ma, ale nic złego się nie dzieje. Może gdy będzie starsza postaram się o
      badania - eeg, tomografię, żeby mieć pewność.
      • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 16:35
        może to przejdzie tak mówi moja lekarka. a ona jest z tych co zaraz dają
        skierowanie do specjalisty.a czy córka miało robione usg mózgu. ja robiłam i nic
        nie wykazało.a choroba męża może ma coś wspólnego? u mnie wszyscy zdrowi
        • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 16:42
          Córka miała robione USG ciemiączka już w 5-tym tygodniu życia. Wtedy nic ono
          nie wykazało a mała miała niedotlenienie. Więcej razy nie miała USG. Właściwie
          to mała "trzęsie się" od 4 tygodnia życia. Tylko, że wtedy inaczej to
          wyglądało, gdy miała rok inaczej i teraz też inaczej. Myślę, że to w Jej
          przypadku nadwrażliwość.

I mam nadzieję, że choroba męża nie ma i nigdy nie będzie miała nic z tym
          wspólnego.
          • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 17:01
            dzwoniła do mnie koleżanka mówi ze jej dziecku trzesom się nózki i jest ok. a ja
            przekopałam internet i nic nie znalazłam nie ma to zwiazku ani z padaczką ani z
            jakimis uszkodzeniami CUN może trochę z nerwica. niemamy sie chyba co martwić
            • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 17:04
              Ja też raczej jestem za tym, bo moja mała do tego źle śpi w nocy - koszmary itp.
      • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 06.06.06, 16:35
        a ile to u niej trwa
    • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 10:53
      do Anita bm. dzisiaj rozmawiałam z neurologiem opisałam co sie dzieje powiedział
      ze warto sprawdzic wizyta va 23 06 ale to chyba nic strasznego. napiszę na priv
      jak bede wiedziała.
      • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 11:49
        W takim razie powodzenia. I czekam na informacje. Dzięki!
    • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:19
      do anita; byłam prywatnie u neurologa. jest ok. jeżeli dziecko trzęsie sie z
      emocji albo cos bardzo chce to ok. zle było by jak to by sie zdarzało podczas
      snu zabawy jedzenia. mała dostała hidroxizine i bedzie ok.nie mamy już problemu.
      twoja córka jest sliczna,te drzenia moga utrzymać sie do4 lat.POZDRAWIAM
      • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:21
        Dzięki bardzo za wiadomość! Dziękuję też w imieniu Julki za komplement.smile
      • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:25
        Powiedz mi jeszcze, czy ta hidroxizine'a jest konieczna? Bo moja mała nic nie
        dostaje.
        • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:33
          nie jest konieczna. ale on chce mieć pewnośc ze jak bedzie spokojna to nie
          będzie drżec. taki jest pan neurolog wszystko sprawdza po pięc razy. znam go
          wiec sie nie martwie bo za 3 tyd mam sie pokazac. nasze poprzednie wizyty
          wyglądały tak"jest ok ale jeszcze przyjdzcie się pokazac" mozesz spróbować np
          masażu po kąpieli spaceru po lesie muzyki relaksacyjnej
          • anita_bm Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:37
            Napisz, czy będzie poprawa, ok? Pewnie też zadzwonię do naszej neurolog,
            głównie ze względu na noce. A jak śpi Twoja mała?
            • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 07.06.06, 14:47
              spokojnie. ale mam dawać jej właśnie na noc. 3tyg temu odstawiłam ja od piersi i
              jeszcze budzi sie na to karmienie ale wtedy biorę ja do naszego łóżka i spi do
              rana.napisze Ci na priv co sie bedzie działo. lek nie sprawi ze w dzien nie
              bedzie sie tak zachowywac ona poprastu jest typem cholerycznym(tak jak jej mamasmile
              ona poprostu nie ma prawa drżeć jak śpi lub spokojnie sie bawi chyba ze zobaczy
              cos w tv i bedzie chciała miec. a jeszcze bym zapomniała ograniczyc telewizje.
              moje dziecko nie powinno oglądac wcale ,Twoja starsza ok35 mni dziennie
    • aqa82 Re: moje dziecko ze strachu się trzęsie 23.06.06, 15:36
      juz po wizytach u neurologa. wszystko ok.rada dla mnie i moze jeszcze dla
      jakiejs mamy 'za duzo nie czytac' i nie szukać na siłe choroby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka