Dodaj do ulubionych

Autyzm-pomocy

23.07.06, 16:35
Zwracam się do wszystkich forumowiczow,Jeżeli ktoś z państwa zna dobrego
cudotwórce ,znachora to proszę napiszcie.Zawiodłam się na medycynie
konwencjonalnej.Moje dziecko ma stwierdzony autyzm ,i zachowania ,które
towarzyszą mojej córce są zrozumiałe.Niepokoją mnie natomiast częste bóle
brzucha,zaparcie ,które towarzyszy jej od urodzenia,gazica Dziecko bardzo
cierpi, pręży ,rzuca się w konwulsjach.Przeszła bardzo dużo badań łącznie z
biopsją jelit, nic nie wykryto, a problem nie znika.Najgorsze jest to ,ze ona
nie mówi i nie potrafi wskazać miejsca gdzie boli.Sprawa jest poważna.
Pilnie potrzebujemy pomocy.
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: Autyzm-pomocy 23.07.06, 17:00
      powinnaś zastosować dietę eliminacyjną. Wejdź na autyzm.pl, tam sie wiele
      dowiesz na ten temat.
      • martad73 Re: Autyzm-pomocy 24.07.06, 11:51
        zajrzyj również tutaj...wiele infotrmacji na temat diety, terapii i wielu
        wspierających rodziców
        Autyzm to nie wyrok, trzymaj się, moja 3-letnia córeczka jest diagnozowana w
        tym kierunku, ale u niej poza brakiem mowy..niewiele jest innych cech
        wskazujacych na tę chorobę, a po wprowadzeniu diety jest coraz lepiej (dietę
        prowadzimy od miesiąca)
        pozdrawiam
        Marta
    • anna644 Re: Autyzm-pomocy 24.07.06, 13:57
      Marto! jaką diete masz na myśli ,czy wprowadziłaś diete bezmleczną, bezcukrową
      i bezglutenowa jednocześnie? Czy Twoja córeczka miała robione testy
      pokarmowe,czy były wskazania do wprowadzenia diety?Proszę ,napisz czy z czystym
      sercem możesz powiedzieć, ze widzisz poprawępo wprowadzeniu diety?
      • julamimi Re: Autyzm-pomocy 24.07.06, 14:17
        anno, wielokrotnie spotkalam sie z opinia, ze nasilenie objawow autyzmu
        powoduje grzyb Candida albicans w przewodzie pokarmowym (u Was potwierdzalyby
        to objawy z ukladu pokarmowego, o ktorych piszesz). Ten grzyb teoretycznie jest
        u kazdego, ale nie powinno go byc za duzo, o czym medycyna konwencjonalna
        zapomina i uwaza, ze wszystko jest ok.
        Zajrzyj na forum Alergie; mozesz tam poczytac o diagnostyce candidy (bo nie
        kazde laboratorium potrafi zrobic badanie, mimo ze wlasciwie zawsze ma je w
        swojej ofercie), o objawach, diecie, jaka nalezy zastosowac. Szczegolnie
        pomocne moga byc posty sigvaris.
        Powodzenia i pozdrawiam
        • martad73 Re: Autyzm-pomocy 24.07.06, 14:59
          tak, prowadzę dietę bg/bc/bm, przeleczyliśmy również candidę
          homeopatycznie...działam w tym zakresie od kilku tygodni, ale mam wrażenie, że
          jest poprawa...albo moja córeczka zaczyna po prostu doganiać bardzo powoli
          rówiesników. Do tej pory mówiła praktycznie tylko: nio (nie) oraz pa - (pić),
          teraz coraz częściej słyszę mama, baba, psi, psi (to jak chce siku), jak o coś
          się uderzy mówi ała i każe dmuchać bolące miejsce, coś po swojemu opowiada i
          pokazuje. Szczerze mówiąc liczę na to, że moje dziecko nia ma jednak autyzmu,
          ale i psycholog i neurolog uważają, że ta dieta jest zdrowa i słuzy nie tylko
          dzieciom autystycznym. Spróbuj powoli wycofać poszczególne rzeczy..zacznij od
          cukru - zastap go ksylitolem, potem mleko, a na koniec gluten..ja tak zrobiłam.
          Bałam się, że nie dam rady, ale można wszystko jak człowiek się uprzesmile))
          jak masz jakieś pytania pisz na priva, jestem z okolic W-wy, może podpowiem Ci
          jakiegoś specjalistę
          Marta
    • gemmavera Re: Autyzm-pomocy 24.07.06, 15:03
      U dzieci z autyzmem rzeczywiście bardzo częste są dolegliwości układu
      pokarmowego. Wiąże się to z nietolerancją glutenu, laktozy, kazeiny, z
      kandydozą. Dieta eliminacyjna, o ktorej piszą tu dziewczyny, jest jak
      najbardziej wskazana. Do tego obowiązkowo przeleczenie candidy.
      Moja córka nie ma tego typu problemów, ale z tego, co czytam, dieta bardzo
      pomaga (także w eliminowaniu 'trudnych' zachowań).
      Koniecznie zajrzyj tu:
      www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=2bec5bcb808513a6b87cc116669c4cc5;act=SF;f=12
      wrzuć w ich wyszukiwarkę hasło "candida", "dieta" itd., a naprawdę wiele się
      dowiesz.
      Przykładowe wątki:
      www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=2bec5bcb808513a6b87cc116669c4cc5;act=ST;f=12;t=375
      www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=2bec5bcb808513a6b87cc116669c4cc5;act=ST;f=12;t=10

Polecam też forum www.autyzm.info/
      Trzymaj się, życzę powodzenia i jak najlepszych efektów diety smile
      gemma
      • anna644 Re: Autyzm-pomocy 25.07.06, 10:40
        Dziękuję wszystkim ,którzy chcą pomóc , podsylają pomysły i rozwiązania. Jestem
        bliska podięcja decyzji przejścia na dietę.Grzyb candida sprawdzałam
        wielokrotnie,robiłam córce wymaz z gardła,badanie kału 4 razy, miała dwukrotnie
        robioną biopsje jelit i nigdy nie wykryto candidy. Badania przeprowadzałam w
        ostatnim roku, myślę ,że gdyby był to coś by wyszło. Miesiąc temu miała
        lamblie,ale zostały wybite.Wielokrotnie robione testy pokarmowe też niczego nie
        potwierdziły, nie jest uczulona na kazeine,gluten .Chociaż wiem ,że takie
        badania niczego niedowodzą jeżeli chodzi o autyzm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka