Dodaj do ulubionych

Zespół WPW - ablacja

19.09.06, 19:33
Czy ktos miał zabieg? Prawdopodobnie czeka kogos z mojej rodziny (dziewczynka
13 letnia). W CZD.
Obserwuj wątek
    • jukilop Re: Zespół WPW - ablacja 20.09.06, 09:01
      mój syn 16 lat w Zabrzu 27.07.2006 miał Ablacje - zabieg udał się!
      jeśli masz pytania chętnie odpowiem.
      pozdrawiam
      Magdalena
      • doris65 Re: Zespół WPW - ablacja 23.09.06, 11:18
        Oczywiscie sie denerwujemy. Poza strachem dot. samego zabiegu, to slyszalam
        opinie, ze nie zawsze udaje sie znalezc zrodlo arytmii. Slyszalam tez opinie,
        ze zabieg powinno sie przeprowadzac na dorosłym sercu. Chyba, ze jest skrajna
        sytuacja. Nie wim , co myśleć...
        • jukilop Re: Zespół WPW - ablacja 25.09.06, 14:28
          nie potrafie Ci powiedzieć co robić , ja zaufałam lekarzowi i to co się
          wydarzyło też dało mi do myślenia
          otóż Marcin miał mieć zamknięty ubytek i dostał częstoskurczu
          Także jakby zostalismy postawieni przed faktem że nalezy to zrobić - aby
          zamknąć ubytek.Czułam ż predzej czy później należy wyleczyć częstoskurcz że to
          nie jest takie obojętne itp.
          Wiem tez że częstotliwośc częstoskurczy tak do końca nie ma znaczenia - i moim
          zdaniem dobry kardiolog potrafi ocenić koniecznośc zrobienia zabiegu.
          Jedno co na Twoim miejscu zrobiłabym to sprawdziłabym poziom akredytacji
          ośrodka w który miałby mieć miejsce zabieg. Czytałam o tym i wiem że poziom C
          to najlepszy.
          Napewno miał go Anin (prof Walczak) i Zabrze (dr. Oskar Kowalski , lub doc
          Kalarus) oraz Poznań (ale klinika dla dorosłych )
          Także najlepiej dowiedzieć się jakie maja doświadczenia , ile już takich zabieg
          ów robili i jaką metodą CARTO - jest dokładniejsza (wiem że napewno nia robią w
          Zabrzu - Marcin taką metodą miał to robione)
          Dużo o częstoskurczach czytałam na innym forum i wiem jak bardzo może to
          być "upierdliwe" w każdym wieku , a ja szczerze mówiąc nie bardzo mogłam się
          też pogodzić z myślą że mój sym do końca życia ma brać jakieś betablokery -
          jeśli jest na to sposób to dlaczego tego nie wyleczyć.
          Takie jest moje zdanie , choć wiem że decyzja jest trudna , tak jak na poczatku
          na wstepie wspomniałam my niejako nie mieliśmy wyjścia - sprawa zamknięcia
          ubytku była istotniejsza.
          ja też się bałam !!!!!!! też nie wiedziałam co robić !!!!!!!!
          pozdrawiam życząc powodzenia
          Magdalena
          • jukilop Re: Zespół WPW - ablacja 25.09.06, 14:36
            users.nethit.pl/forum/forum/kardiologia/
            tam są obszerne posty dot. Ablacji
            • doris65 Re: Zespół WPW - ablacja 25.09.06, 18:48
              Dziękuję. Trzynastolatka jest pod opieka Centrum Zdrowia Dziecka - od kilku
              lat. Częstoskurcze raz na jakis czas. Ale jak zauważyłaś - to nie ma
              znaczenia, bo niewiadomo kiedy sie zdarzy. I ten ciagly strach, ze nie ustanie.
              Np. w samolocie albo w górach na szczycie... Gdzie zero ratunku... Ma się
              położyc na 2 dni w styczniu w CZD i chcą wtedy podjac decyzje.
    • magdakierat998 Re: Zespół WPW - ablacja 19.12.21, 02:43
      Przepraszam za małą reklamę, ale usługa jest na tyle dobra że szkoda jej nie polecić. Sprawdzałam na własnej skórze. i jeśli np. na holterze zwykłym nic nie wychodzi, a macie objawy, lub jesteście po zabiegu, lub po prostu chcecie się dokładnie przebadać to polecam holter długonowy - będziecie mieli pewność czy coś się dzieje czy nie , a jeśli się dzieje to co. Usługa firmy w której pracuje firmy - długoterminowy holter EKG Nuubo, z doskonałą jakością sygnału i najwygodniejszy na rynku - można pracować, biegać, skakać, uprawiać sport, spać, i jest po prostu wygodnie . Więcej info na stronie : ekgholter.pl . Nasza firma dostarcza sprzęt do ablacji do szpitali od ponad 10 lat i teraz ruszyliśmy z usługa dla prywatnych osób - niestety takie badanie długoterminowe nie jest refundowane. Gdybyście chcieli polecenie na dobrych lekarzy od ablacji - także służę pomocą . Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka