bella43 06.10.06, 15:21 Chciałam się zapytać co sądzicie o szczepionkach na Pneumokoki. Czy warto szczepić dziecko? Chciałabym zaszczepić swojego 5,5 latka. Dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella43 Re: Szczepienie 06.10.06, 15:26 Chciałam dodać, że dziecko chodzi do przedszkola i często choruje. A urodził się z zapaleniem płuc i w związku z tym słabsze oskrzela i płuca. Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: Szczepienie 06.10.06, 15:28 Też się wahałam, bo córka (3lata) prawie nie choruje, ale od lutego zamierza posłać ją do przedszkola więc skonsultowałam sie z pediatrą. Kategorycznie odradziła grypę, a pneumokoki poleciła ( o ile - jak sie wyraziła- nie nadszarpniemy sobie zbytnio budżetu domowego. Także za miesiąc się szczepimy. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
bella43 Re: Szczepienie 06.10.06, 15:51 A jaką szczepionkę doktór zaleciła.ja dzwoniłam do Apteki i Pneumo 23 kosztuje 53 zł a Prenewar ok. 300. Skąd taka różnica.?? Odpowiedz Link Zgłoś