kreatynina28 23.10.06, 20:30 co można podać dziecku na uporczywy kaszel taki dziwny, bo suchy, ale z lekkim odksztuszaniem. Który syrop najlepszy- syneek(7 lat) bardzo się męczy. Poza tym innnych dolegliwości jak katar nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: kaszel 23.10.06, 20:34 łagodząco działa syrop prawoślazowy. a na odksztuszanie ambrosol, ale tylko w dzień, wieczorem już nie. przy czym ambrosolu bez konsultacji z konowałem bym nie podała. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: kaszel 23.10.06, 21:06 Ja tylko na noc aby złagodzić kaszel podawałam synkowi kropelki "Sinecod" Całkowita eliminacja kaszlu w nocy i sen spokojniejszy. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
olik.p Re: kaszel 23.10.06, 21:24 Potwierdzam, żeby kaszel nie męczył w nocy-Sinecod, mojej 5-latce lekarz zalecił 25 kropli, nie wiem ile Twojemu synkowi trzeba podać. Na odkrztuszanie Ambrosol, lub Mucosolvan 2x dziennie, drugi raz do 16-17. Pół godziny po podaniu można położyć, żeby głowa była niżej i oklepać przez minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
kama3570 DO olik.p 23.10.06, 22:51 A dajecie Sinecod również przy mokrym kaszlu? na ulotce napisane jest tylko o suchym kaszlu,mam w apteczce,ale właśnie zastanawiałam sie czy go podać bo mój mały ma "mokry" kaszel... Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: kaszel 23.10.06, 22:53 mucosolvan najlepiej w formie inhalacji działa. Odpowiedz Link Zgłoś