Dodaj do ulubionych

Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Poznaniu

07.11.06, 10:10
Dziś jadę na wizytę do prof. Wojtalka.
Jest jakaś szansa, ze moze Zuzia nie będzie musiala mieć sztucznej zastawki,
aprof. Wojtalik podejmie isę naprawy zastawki (wszczepienie znikającego
pierścienia).
Proszę o opinię na temat instytutu kardiochirurgii w Poznaniu.
Teraz Zuzia jest pod opieką CZD.
Pewnie jak byśmy się zdecydowali na operację w Poznaniu to Warszawa nas już
nie przyjmie?
Czy w dzieci operowane w Poznaniu pozostają pod opieką Poznania?
Jak tam jest z kardiologią????
Obserwuj wątek
    • msamel Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 07.11.06, 10:29
      Witaj
      Leczymy się w Poznaniu i jesteśmy zadowoleni jak masz pytania podaję Ci moje
      GG : 2931909 .
      pozdrawiam

Monika mama Jakuba TGA + CoA - Poznań
    • tasiunia2 Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 07.11.06, 10:46
      Witaj, my jestesmy jak na razie zadowoleni z Poznania, choc na Forum mozna
      spotkac rozne opinie na temat tego osrodka. Po operacji dziecko jest pod opieka
      poradni w Poznaniu. Jesli bedziesz miala jakies szczegolowe pytania rowniez
      sluze pomoca (gg 6736367)
      Zycze, aby dzisiejsza wizyta u prof. Wojtalika byla owocnasmile Trzymam kciuki.
    • ewelia5 Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 07.11.06, 18:04
      Kardiochirurdzy wspaniali na czele z prof. Michałem Wojtalikiem. Pozdrawiam i
      życze powodzenia. Ewelina
    • chantti Agata, co załatwiłas??? 08.11.06, 17:16
      czekam niecierpliwie na informację.
      • agabro Re: Agata, co załatwiłas??? 09.11.06, 10:19
        Prof. Wojtalik powiedzial, że najprawdopodobniej da się u Zuzy zrobić plastykę
        zastawki, moze ze wstawieniem pierścienia. Na 100% będzie wiadomo przy
        operacji, ale podejmuje się naprawy zastawki.
        Zuza jest zapisana do pilnej operacji. W ciągu 3 miesięcy mają nam przysłać
        zawiadomienie.
        Jestem szczęśliwa, ale skołowana, jak po każdej takiej wizycie. Trochę
        przerażona.
        Prof. powiedzial, ze moze tak być, że ta naprawa wystarczy jej tylko na kilka
        lat, ale to lepsze niz sztuczna zastawka u tak malego dziecka, bo trudno
        kontrolować krzepliwość krwi tzn. tudno to zbilansować lekami.
        W sierpniu przyjezdza ten kardiochirurg ze Szwajcarii (ten wynalazca
        pierścienia) i będzie operował, a zdaniem dr. Wojtalik to artysta i robi cuda.
        A jak jest trudny przypadek to nawet biorą dzieci do Szwajcarii.
        Warto KONSULTOPWAĆ!!!
        Buziaki!!!

• aska762 Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 08.11.06, 18:39
      Moje dziecko kikakrotnie było operowane, kardiochirurdzy są super, opieka pooperacyjna na iv piętrze też - takie są moje doświadczenia. Ja mam bardzo duże zastrzeżenie co do kardiologa, który prowadzi moją córeczkę (niestety w Poznaniu on jeden zajmuje się dziećmi z taką wadą). Na oddziale kardiologicznym też nie było różowo - za każdy razem (po każdej operacji) zapominali zmieć opatrunki, nie stosowali się do zaleceń kardiochirurgów i niestety za każdym razem coś nam się z raną paprało .... trzeba niestety pilnować, żeby wokoło dziecka było wszystko zrobione jak należy. Ale jeszcze raz podkreślam - kardiochirurdzy (szczególnie dr Henschke) są super!!!!
      • agabro Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 09.11.06, 10:21
        Dziękuję za opinie.
        Prosze napiszcie jeszcze jakie są zwyczaje na kardiologii i kardiochirurgii,
        jezeli chodzi o zostawanie z dzieckiem? Można całą dobę być z dzieckiem?
        Pozdrawiam.
        • madzia8310 Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 09.11.06, 13:55
          Jestem mama Filipka. Filip był operowany pol roku temu- w drugiej dobie zycia
          przez prof. Wojtalika. Byl 10 dni na OIOM-ie na kardiochirurgii. Z opieki prof.
          jestem bardzo zadowolona, ale do pielegniarek mam sporo zastrzezen. przede
          wszystkim oddzial ma otwarte drzwi na klatke gdzie pielegniarki pala papierosy.
          Powoduje to przeciag i smród! Na odzial mozna wchodzic o wyznaczonych godzinach
          i na tyle czasu na ile pozwoli pielegniarka czyli nigdy nie wiadomo. Poza tym
          nie naleza do najmilszych z wyjatkiem kilku. Moze teraz cos sie zmienilo w
          persponelu, w koncu troche czsu minelo. Jesli chodzi o lekarzy ktorzy tam
          dyzuruja to maja tylko jeden minus- udzielanie informacji! nie mowia nic
          konkretnego, najczesciej: stan dziecka bez zmian. Trzeba zadawac duzo pytan
          zeby uzyskac pelna informacje. Jedzenie wydawane jest o okreslonych godzinach.
          Na pooperacyjnej mozna byc z dzieckiem cala dobe, ale na krzesle sad.
          Jesli chodzi o kardiologie to jest o wiele lepiej. Lepsze pielegniarki,
          pelniejsze informacje. Z dzieciaczkiem mozna byc caly czas tylko o 6 rano do
          8:30 trzeba wyjsc bo jest sprzatanie i kapanie dzieci. Na kardiologi bylismy
          pod koniec sierpnia, poniewaz synek mial poszerzone tenice płucne przez
          cewnikowanie serca. Pozdrawiam i mam nadzieje ze moje informacje pomoga. Ja
          mimo wszystko i tak jestem im wdzieczna bo uratowali mojego syneczka i gdyby co
          to pewnie i tak bym tam go leczylasmile Zycze duzo zdrowka dla dzidzi!
          • magapi Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 12.11.06, 23:26
            Potwierdzam j.w.
    • nadia300 Re: Proszę o opinię o ins. kardiochirurgii w Pozn 17.11.06, 10:21
      Jestem mamą 8 letniej Darii po TGA w Poznaniu ,obecnie ma zwężenie pnia
      płucnego,niedomykalność zastawki trójdzielnej i powiększoną prawą komore
      serca.Leczy się tam od urodzenia i jestem bardzo zadowolona z kardiologii,Moge
      spac z dzieckiem na łóżku ,ale trzeba uważac czasami.Personel jest miły,choc
      zdarzaja sie wyjątki,lekarze też mają podejście do pacjentów.Nie jes żle,zycze
      powodzenia.
    • ewelia5 agabro 21.11.06, 15:37
      Odebrałam Twoją wiadomość dopiero dzisiaj. Przepraszam rzadko tam zaglądam.
      Odpisałam. Pozdrawiam serdecznie. Ewelina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka