08.11.06, 20:00
Mój syn ma problem ze spaniem w nocy. W dzień jest wszystko w porządku, ale w
nocy budzi się co chwila. Wykluczyliśmy różne możliwości. Synek należy do
energicznych dzieci, staram się żeby w dzień miał dużo ruchu ale i to nie
pomaga. Jest jakby nerwowy nawet przez sen. Zastanawiam się nad syropem
Sedalia, może on by troche pomógł. Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • ewalip Re: Sedalia 08.11.06, 20:15
      zapomniałam o paru informacjach: syn ma 16 miesięcy i nie je w nocy
      • jasieczek.z Re: Sedalia 08.11.06, 20:31
        A czy sprawdziliście kał na pasożyty, one mogą dawać takie objawy. Jeżeli tak to
        radziłabym rozpocząć od zakazu oglądania bajek, mój syn bardzo przeżywa właśnie
        w nocy to co widzi w bajkach. Dzieci są tak dziwnie skonstruowane że nawet po
        obejrzeniu najbardziej łagodnej bajki wyobrażają sobie różne dziwne sytuacje czy
        stwory które w nocy je przerażają. Radziłabym też zabawy które raczej są
        bardziej statyczne, łagodne i wyciszające w ciągu dnia, w pewnym momencie życia
        mojego dziecka zauważyłam pewną zależność między zabawą a snem. Wtedy gdy w
        ciągu dnia dobrze się bawił tzn. z dziećmi, biegał, zabawy w chowanego, wrzaski
        itp. noc stawała się koszmarem, po prostu te zabawy wracały we śnie. Myślę, że
        powinniście zacząć może od wyciszenia dziecka w dzień. Pozdrawiam
    • kamiss11 Re: Sedalia 09.11.06, 14:38
      a ja polecam z czystym sumieniem ten syrop, moja dziś 2 letnia córcia, miała
      jeszcze do niedawna niespokojne noce i nawet poobiednie drzemki, potrafiła
      wyrywać się z płaczem. syrop podaje się rano i wieczorem 15-30 min. przed
      posiłkiem albo godzinę po. można podać go max.przez 10 dni.
      ja dawałm go córce przez 3 dni, tak, 3 dni wystarczyły na absolutną poprawę.
      jeżeli w ciągu 10 dni nie bedzie poprawy, wówczas należy szukać innej przyczyny
      niepokoju.
      pozdrawiam
      • julcia2006 Re: Sedalia 09.11.06, 15:55
        ale ten syrop jest na alkoholu,mozna malym dzieciom?mam roczna corke i ten sam
        problem.
        • kamiss11 Re: Sedalia 09.11.06, 16:05
          Syrop zawiera 0,4% alkoholu, to bardzo mało, a na ulotce napisane jest wyraźnie,
          że mozna stosować go u dzieci od pierwszego roku życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka