Dodaj do ulubionych

Ratunku!!! trace wlosy!!!

IP: *.* 27.10.01, 22:59
Dziewczyny!bardzo Was prosze o pomoc - 3 miesiace temu rodzilam i od paru tygodni strasznie wypadaja mi wlosy. Dzis po ich myciu sie normalnie przerazilam, jak talej pojdzie calkiem wylysieje! :(Wiem, ze po porodzie to "normalne", ale az tak?!Pomozcie, jesli znacie jakies sposoby na to, dajcie znac, pliss...Anita
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 28.10.01, 04:20
      Dokladnie to samo zaczelo mi sie dziak ok. 3 mies. po porodzie i bylam rownie przerazona. Poniewaz balam sie zazywac jakies specyfiki ze wzgledu na karmienie piersia, robilam sobie napar z pokrzywy i plukalam tym wlosy po myciu, a czasami mylam zoltkiem zmieszanym z kilkoma kroplami oliwy i cytryny. Po jakis czterech miesiacach troche pomoglo...:))))Odkad skonczylam karmic zazywam wyciag ze skrzypu polnego i drozdzy (do kupienia w aptece) i jest juz calkiem niezle (Mala ma 14 miesiecy). Mimo, ze w pewnym okresie ilosc wlosow w wannie rowniez w moim przypadku byla straszliwa, to jednak tak calkowicie nie wylysialam ;))))) A teraz sa nawet jakby lepsze, tyle ze coraz wiecej siwe, ale to juz zupelnie inna historia.Pozdrawiam i nie martw sie za bardzo, to faktycznie normalne, ale mija. Agutek.
      • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 29.10.01, 11:56
        cześć, było niedawno o włosach i mam dziś mnóstwo pracy ale w telegraficznym skrócie (mnie ciagle wyłażą, ale mniej - Olcia moja ma 21.5 miesiąca) 1. dużo magnezu 2. 3xdziennie tabletka cynku Zincteral przez długi czas3. Regaine do wcierania we włosy4. szampon VICHY DERCOS lub z cynkiem z Apteki,5. Merz Dragees i inne preparaty witaminowe, z drożdzami piwnymi,6. 2xdziennie napar z 2 torebek pokrzywy pić dłuzszy czas...więcej (grzechów) nie pamiętam, serdeczne pozdrowienia - maria mama Oli
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 29.10.01, 08:50
      Niestety, ale to noramalne - pamietam moje przerażenie :))). Odrosna - uwiez mi musisz to po prostu przeczekać ! U mnie było widac gdzie wyszło mi najwięcej włosów - póżniej w tych miejscach pojwił sie jezyk :)))PozdrawiamJoasia z Miśkiem 7,02,97 i Brzusiem - synusiem - 14,02,02
      • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 29.10.01, 11:44
        Tak znam to. Ale jest rada rewelacyjny Dercos firmy VICHY -ampułki przeciw wypadaniu włosów dla kobiet. Po 4 tygodniach prawie brak włosów w szczotce i sitku wanny, wszystkie pozostały na głowie (pełna kuracja 6 tyg.). Pomogło, aż do dzisiaj, a moje dziecko ma już 15 miesięcy.
        • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 29.10.01, 14:56
          Hej,Ja tez kupilam sobie te ampulki ale dopiero niedawno wiec efektow jeszcze nie ma. jak czesto wcieralas je w skore glowy???? Czy jedno opakowanie wystarczylo?Wracajac do pytania Aneea: u mnie zaczelo sie tez ok. 3 m-cy po porodzie i trwa do dzis (10 m-cy). jestem przerazona, kiedy czyszcze sitko wanny po myciu wlosow. O dziwo, na glowie wielkiej roznicy nie widac - oprocz tego ze wlosy fatalnie sie ukladaja, zwlaszcza po nieprzespanej nocy. Nie moge sie doczekac konca tej gehenny (ale kolki dziewczynek byly gorsze)Magda
          • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!!- do Magdy IP: *.* 05.11.01, 09:53
            Magdo!Ja kupiłam sobie jedno opakowanie ampułek, ale wtwdy była promocja (16, a nie 12 sztuk). Po zużyciu około połowy była znaczna poprawa, a po zakończeniu wychodziły mi naprawdę pojedyncze włosy.Acha próbowałam też polskiego Radicalu, ale nie było aż takich efektów.Pozdrawiam i życzę dużo włosów. Sylwia
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 29.10.01, 11:48
      Tak znam to. Jest jednak rada rewelacyjne ampułki Dercos firmy VICHY, pomogły już po 4 tygodniach (pełna kuracja 6 tyg.). Dziś moje dziecko ma 15 mięsięcy a ja włosy na głowie.Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 30.10.01, 12:57
      Ja polecam ampulki ziolowe firmy Farmona - RADICAL Najtaniej zamowic przez internet Bo to tylko 20 zł za 12 ampulek!!!
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 02.11.01, 14:11
      Też w okresie świąt Bożego Narodzenia mnie to dopadło, czyli 3 m-ce po urodzeniu Zuzi. Ale się przeraziłam, kiedy po wyjściu z wanny zobaczyłam wyściółkę z moich włosów. Stosowałam tabletki ze skrzypem, szampon Pregaine, i cały czas stosowałam preparat wit. dla kobiet w ciąży i karmiących New Life - tylko w podwójnej dawce. Pomogło.
      • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! skrzyp?? IP: *.* 05.11.01, 02:44
        no dobrze, ale podobno karmiac piersia nie wolno zazywac tabletek ze skrzypu polnego.. Czy sie myle?
        • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! skrzyp?? IP: *.* 05.11.01, 17:49
          Lekarka kazała obserwować córeczkę czy nie dostaje żadnej wysypki lub biegunki/zaparcia. Nie bralam tego skrzypu w ilościach zalecanych, tzn. 4-6 tabl. dziennie, a 1. czasami 2 dziennie na początku. Nic złego się z dzidzią nie działo, pediatra też mówił, że nie widzi przeciwskazań do zażywania tego preparatu
    • Gość: AnetaDr Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 05.11.01, 09:09
      Dziewczyny!!! Już kiedyś o tym pisałam, ale powtórzę. Wypadanie włosów kilka miesięcy po porodzie, to jest całkiem NORMALNE zjawisko. Po prostu w ciąży włosy nie wypadają w ogóle (jest pominięta jedna normalna faza rozwoju włosa), więc potem muszą to nadrobić. Oczywiście różne preparaty i witaminy można zażywać, ale grunt, to się nie przejmować. Włosy i tak zaczną odrastać. Wiem, że to nie jest miłe znajdować wszędzie swoje włosy, ja też w pewnym momencie musiałam się czesać nago, bo inaczej czekało mnie czyszczenie ubrania. Wszystkie informacje pochodzą od mojego kolegi - fryzjera. Acha i jeszcze jedno. czy wiecie, że włosy reagują na stres właśnie wypadaniem, ale dopiero z kilkumiesięcznym opóźnieniem? Zawsze się dziwiłam wzmożonym wypadaniem we wrześniu i kwietniu, potem doszłam do wniosku, że to "efekt" sesji egzaminacyjnych.PozdrawiamAneta
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! trace wlosy!!! IP: *.* 05.11.01, 12:59
      Ja przezywałam to samo przez jakiś miesiąc. Sądzę, że pomoglo mi:a) Decros Vichi - szampon + ampułki - do nabycia w aptekach - dość drogie kuracja na ok. m-c koszt 200zł.b) Radical - szampon + ampułki - do nabycia w aptekach - dość tanie bo koszt szamponu to 6 zł a 15 ampułek 32 zł.c) dwa razy dziennie witaminy - Supradyn i Pluss rozpuszczalne.A szampony i ampułki stosowałam tak: codzinnie myłam włosy: raz radicalem i potem DWIE (nie jedną jak w instrukcji) ampułki wcierałam i raz Decrosem (również dwie ampułki).Tym sposobem skutecznie zwalczyłam wypadanie włosów przez miesiąc. Moje koleżanki mówiły, że to im nie pomogło, ale stosowały się do instrukcji i ampułki (jedną) i szampon stosowały co trzeci dzień i że włosy przestały im wypadać dopiero jak skończyły karmić. ja poszłam na całość i naprawdę pomogło. Dodam, zwe włosy mi wychodziły w takich ilościach, ze codziennie mogłam uzbierać ich na małą poduszkę. To było straszne!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka