Dodaj do ulubionych

BOLI MNIE ZĄB!!!

IP: *.* 07.11.01, 08:39
Dziewczyny wczoraj wypadła mi plomba i muszę iść do dentystki, zwłaszcza, że boli mnie niemiłosierniecrying(((Jak sobie pomyślę, że ten bolący ząb ma mi borować to... brr.Wiem, że istniej takie coś jak znieczulenie, zawsze o nie proszę i ZAWSZE ząb podczas borowania boli jak diabli.Nie wiem, czy jest jakiś sens tych znieczuleń, bo albo one na mnie nie działają, albo ich działanie jest tak beznadziejne.Może macie jakieś doświadczenia?Ja znieczulenie biorę chyba tylko pod względem psychicznym, bo pod wwdględem fizycznym to NIC nie daje...Tak się bojęcrying((
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 07.11.01, 09:33
      nie martw się - na mnie tez wogole nie działa zniezulenie... miałam podane 4 maksymalne dawki i nawet mi język nie zdrętwiał ani usta- i w rezultacie okropny zabieg miałam na żywcatak się składa że wczoraj byłam u mojej przemiłej dentystki z identyczną prawie sprawą - zaczęła mi się kruszyć stara plomba z czasów podstawówki jeszcze - dentystka ją usunęła i założyła nową - i bolało ciut przy samym końcu borowania - ale ja taka panikara i tak wrazliwa na ból wytrzymałam - na pewno też to przeżyjesz!ps skąd jesteś - bo jeśli z W-wy to mogę polecić fantastyczną dentystkę - i tanią jak na te choelrne ceny w stolicysmiletrzymaj się :)))
    • Gość: Agata Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 07.11.01, 12:14
      Może powinnaś zmienic dentystę? Mnie też się zdarzyło kiedyś, że dano mi 3 dawki i nic nie podziałało. Tylko połowa twarzy mi zdrętwiała, a najlepsze było to, że prawe oko mi się nie zamykało. Wyglądałam cokolwiek makabrycznie mrugając jednym okiem. U innych lekarzy dostawałam 1 lub 2 i działało jak diabli. Bez znieczulenia nie daję się dotknąć żadnemu dentyście.
      • Gość: Kasia_M Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 07.11.01, 15:44
        no niestety -miałam robione znieczulenie parę razy przy okazji różnych zabiegów - i zawsze nie działało - wszyscy stomatolodzy twierdzili że taki przypadki jak ja się zdarzają bardzo rzadko - ale się zdarzają:(
    • Gość: guest Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 12.11.01, 19:30
      Oj dziewczyny!!! Ja zawsze plombuje zeby bez znieczulenia. Wlasnie ide 14.11 do dentysty. Jestem w ciazy i praktycznie co tydzien mam zaplombowanego zabka. Owszem, troszke poboli ale to nie koniec swiata!!! Da sie wytrzymac.Ja mam takie zeby, ze widac tylko kropke albo kreseczke na zebie a w srodku jest mocno dziurawy. Ale powiem wam ze jakos sie nie boje dentysty. Aktualnie strrrrasznie boje sie porodu. powiedzcie cos pocieszajacego. Pozdrowienia i calusy Kqasia
      • Gość: guest Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 13.11.01, 09:02
        hihi Kqasia.. ja tam wolę sto razy swój poród od rwania zęba - który byl ze zgorzelą i właściwie to były same korzenie - więc wyrywanie polegało na wydłubywaniu po kawałku korzeni brrrr...... a do tego jak mówiłam już znieczulenie nie działałosadco do tego co piszesz- że to chwila bóli i już - dla każdego to inny rodzaj bólu i inne jego nasilenie niestety - tobie może wydaje się to do zniesienia - dla mnie np nie jest...., chociaz oczywiście wytrzymuję zwijając się z bólu.... perspektywa rwania nie leczonego zęba jest okropna....
        • Gość: tyska2 Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 13.11.01, 13:12
          Uświadomcie mnie dziewczyny co znaczy "nie działa na mnie znieczulenie", bo ja nie bardzo to rozumiem.W tej chwili są tak nowoczesne i skuteczne znieczulenia, że NA PEWNO zadziałają. Tak więc proszę dziewczyny, nie straszcie jedna drugiej, bo to nie średniowiecze, nie usuwa się zębów bez znieczulenia i obcęgami.A z tego , co wiem, znieczulenie ma zablokować uczucie bólu, a nie czucia w ogóle. Ale może wypowie się tu jakiś stomatolog?PozdrawiamTyska
          • Gość: guest Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 13.11.01, 15:23
            co znaczy "nie działa na mnie znieczulenie" ?otóż znaczy że w doskonałym i dość drogim gabinecie dentystycznym, gdzie są uzywane naprawdę dobre materiały - siedzę na fotelu i dostaję znieczulenie przed borowaniemdostaję 1 dawkę - po 10 minutach nic, 2 dawkę - nic 3 dawkę i nic!!! nawet nie mam zdrętwiałego języka - czuję wszystko, mogę ruszać buzią z normalnym czuciemsmilenapisałam że jestem ewenementem w tej dziedzinie - nie straszę nikogo sredniwoieczem - po prostu powiedziałam jak ze mną jest (dodam że nie raz próbowano mi zrobićznieczulenie w różnych gabinetach z podobnym skutkiem)ot cosmile
            • Gość: guest Re: BOLI MNIE ZĄB!!! IP: *.* 14.11.01, 08:21
              Kasiu, z tego, co wiem nowoczesne znieczulenia właśnie tak działają, co wyżej napisałam, że nie trzeba wcale mieć niczego zdrętwiałego. One mają znosić tylko uczucie bólu - to jest informacja od mojej pani stomatolog, przyjmującej zresztą na kasę chorych. Miałam u niej usuwanego zęba mądrości z guzem kostnym, czułam wszystko, oprócz bólu. Poza tym chodzę do niej od wielu lat i nie mam powodu jej nie ufać :-)Pozdrawiam i miłych wizyt :hello:Tyska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka