Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

IP: *.* 03.01.02, 22:19
CześćOd paru dni wypada mi "znacznie więcej" (to delikatne określenie) włosów.Proszę o rady mamy, które ten etap mają za sobą. Jakie witaminy, czy włosy należy skrócić na tę okolicznoność?Nadmieniam, że dziecko nie toleruje mleka krowiego więc wszystkie jogurty, kefiry, sery są wykluczone z mojej diety.PozdrawiamAśka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 03.01.02, 23:12
      Joasiu, jak duże jest Twoje dziecko? Mi przy moim synku włosy zaczęły wypadać w dużych ilościach, jak miał jakieś 2-3 miesiące. Brałam różne witaminy, myłam włosy specjalnymi szamponami - niewiele to pomogło. To sprawa hormonów, a nie braku witamin czy minerałów (choć oczywiście te nie zaszkodzą). Ja brałam Maternę i Rexorubię (homeopatyczny lek uzupełniający niedobory mineralne). Pewnie Cię nie pocieszę, ale moje włosy w pewnym momencie były już w tak marnej kondycji, że myślałam, że nigdy się nie wzmocnią. Jednak kiedy wrócił mi okres (mały miał prawie 9 miesięcy), wszystko się uspokoiło.Jacuś także miał alergię na mleko krowie. Spróbuj kozie - jeśli nie dasz rady mleka (smakuje niestety okropnie), może znośniejsze będą sery? (szczególnie godne polecenia są sery twarde).Postaraj się więc za bardzo nie przejmować włosami, to sprawa przejściowa. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 04.01.02, 07:32
        To chyba normalne, z tymi włosami. Gdy mała miała 4 miesiące wychodziły mi garściami. Pomógł mi dopiero Decros - strasznie drogi, ale po dwóch tygodniach odrósł mi gęsty "jeżyk" - polecam
        • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 04.01.02, 11:11
          Agnieszko a co to jest ten Decros ??? Jakies witaminy czy szampon , niestety nie wiem co to jest a tez mam straszne problemy ze swoimi wlosami , wypadaja mi garsciami a jak sie czesze to na szczotce zostaje ich mnostwo . A mam dlugie wlosy i jest ich pelno w domu . Moja Sarcia ma juz 5 miesiecy i nawet nie pomoglo to ze dostalam okresu .POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka