Dodaj do ulubionych

poradzcie prosze

18.11.06, 21:25
Moj synek mial niedawno operacje.Jesli chodzi o serduszko narazie jest
ok.Mamy jednak problem z raczka,ktora jest malo sprawna.Rusza nia ale nie
chwyta zabawek.Poza zylke dostalo sie wapno.Byl chirurg robil usg i mowil ze
jest ok.Nie przekonal mnie jednak.Moze udac sie do neurologa? Zna ktos z was
jakiegos dobrego? A moze przeszadzam,juz sam nie wiem.Jestesmy z Wroclawia
ale wszedzie pojedziemy.Prosze was o pomoc.Bardzo mnie to martwi.
Obserwuj wątek
    • ogis1 Re: poradzcie prosze 18.11.06, 21:30
      Witaj
      No cóż, gdybym była na Twoim miejscu, poszłabym do neurologa ale u Was na
      miejscu we Wrocławiu. Lekarz zbada, zaleci rehabilitację, jeżeli będzie taka
      potrzeba albo powie co dziecku dolega.

pozdrawiam
      Ewa z rodziną
      • a-ga2 Re: poradzcie prosze 19.11.06, 13:37
        Do neurologa jak najbardziej. Po operacji nigdy nie zaszkodzi udać się do
        neurologa. Pozdrawiam
    • karolina.bawej Re: poradzcie prosze 19.11.06, 17:40
      witaj! dzieci z wadami serca z powodu niedotlenienia organizmu często mają
      opóźniony rozwój psycho-motoryczny. mam dziecko po I etapie HLHS i neurolog
      oglądając go też stwierdził, że jest nieco opóźniony. ale nie przejmowaliśmy
      się tym i poczekaliśmy. teraz ma prawie 6 m-cy sam chwyta zabawki, stabilnie
      trzyma główkę i siedzi z podtrzymywaniem. wydaje mi się, że trzeba na te
      dzieciaczki po prostu chwilę poczekać. potrzebują na ten rozwój więcej czasu.
    • karolina.bawej Re: poradzcie prosze 19.11.06, 17:42
      jeżeli jednak zaniepokojeni jesteści tą rączką to udajcie się do jakiegoś
      neurologa niech stwierdzi czy coś jest nie w porządku. też mam skierowanie do
      neurologa ale jeszcze go nie wykorzystałam bo nie to jest najważniejsze - tylko
      serducho (neurolog badał go podczas pobytu w szpitalu). pozdrawiam
    • mapot3 Re: poradzcie prosze 19.11.06, 18:44
      Witaj.Moj synek jest po 2etapie HLHS w Krakowie i mamy podobny problem.Kuba też
      nie umiał chwytać zabawek lewą rączką i mało nia ruszał.Lekarz rodzinny wysłał
      nas do Ośrodka Wczesnej Interwencji gdzie zbadał go neurolog.W tej chwili jest
      rehabilitowany ,a rączka jest sprawniejsza, ale nie tak jak prawa.W trakcie
      doszły problemy z lewą nóżką która też jest ćwiczona i można powiedzieć, że
      jest super.Tak jak nam powiedzial neurolog może to być wzmożone napięcie bądż
      porażenie ,ale na dokładną diagnozę musimy poczekać ponieważ te dzieci mają
      opóżnienie w rozwoju motorycznym.Udajcie się do neurologa jak najszybciej aby
      to sprawdzic i rozpocząć rehabilitację.
      Gosia mama Kubusia HLHs
      • emi_lubin Re: poradzcie prosze 19.11.06, 21:41
        Dziekuje wam bardzo za podopowiedz i opowiesc o swoich problemach.Jutro zaczne
        dzialac.Pozdrwiam Emilia mama Sebastianka(fallot,dorv)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka