Dodaj do ulubionych

Metoda NDT Bobath ?

IP: *.* 25.01.02, 16:34
Czy możecie napisać na czym polega ta metoda? Mamy skierowanie dla Kubusia /ma 6 tygodni/ na rechabilitację ponieważ uparcie odwraca główkę w jedną stronę i ma silniejsze mięśnie z jednej strony ciała. Czytałam na forum że metoda NDT Bobath jest świetna , ale nie wiem na czym ona polega.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania_Rokicinska Re: Metoda NDT Bobath ? IP: *.* 25.01.02, 17:54
      Hej,Poniżej zamieszczam link do postu, który wysłałam jakiś czas temu na forum "niemowlę". Napisałam tam kilka ogólnych słów na temat tej metody.Trzeba go tylko "skleić" w okienku przeglądarki.http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_niemowle&key=1005262774&first=1006871830&last=1005866158Gdybyś miała jeszcze jakieś pytanka, to pisz.Pozdrawiam,Ania i Emilka
      • Gość: syl_mik Re: Metoda NDT Bobath ? IP: *.* 25.02.02, 16:02
        Aniu,możesz napisać, gdzie chodzisz w Warszawie z córeczką i do kogo ?Pozdrowionka, Sylwia
        • Gość: Ania_Rokicinska Re: Metoda NDT Bobath ? IP: *.* 25.02.02, 17:48
          Hej,Chodzę z Emilką do ośrodka na Polnej Róży 6. Byłyśmy u neurolog (zresztą polecanej na Forum) dr. Szymańskiej. Niestety nie pamiętam jak ma na nazwisko rehabilitanka, która ćwiczyła z Emilką (a raczej uczyła mnie), bo widziałam się z nią tylko raz, ale od takich maluszków jest chyba tylko ona jedna.Ośrodek ma swoją stronę internetową http://www.terapia-ndt.waw.plPozdrawiam,Ania z Emilką
    • Gość: Agata Re: Metoda NDT Bobath ? IP: *.* 28.01.02, 14:49
      Z grubsza rzec zbiorąc są to łagodne, przyjemne dla dziecka ćwiczenia (raczej jak zabawa w przyjmowanie różnych pozycji) oraz szereg zaleceń pielęgnacyjnych (jak podnosić dziecko, jak układać w łóżeczku, jak nosić itp) i parę prostych ćwiczeń do domu. Wnoszę z Twojego postu, że problemy nie są duże, podobne miał mój synek. Jeździliśmy do rehabilitantki raz w tygodniu na godzinę. Ćwiczyła z nim oraz sprawdzała, jakie są postępy. Pilnie obserwowała, czy postępujemy z dzieckiem zgodnie z jej zaleceniami.To z pewnością są obserwacje związane z niewielkimi problemami u dziecka. Nie wiem, jak postępuje się w przypadku poważnych schorzeń, ale Ciebie to raczej i tak nie dotyczy.Pozdrawiamagata (mama prawie 2-letniego Szymka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka