Dodaj do ulubionych

Obwód główki

IP: *.* 23.04.02, 14:07
Kochane emamy 10 miesiecznych maluchów. Jaki obwód główki mają Wasze pociechy? Czy są tu mamy, mające problem z dużymi główkami. Mój synek miał przy urodzeniu 37 cm (to chyba sporo)w tej chwili (10m-cy) ma 48 cm. Lekarze straszą mnie wodogłowiem :(. Pocieszcie proszę, napiszczie jak to jest u Was.Liczę na WasPozdrawiam, Brenda
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Obwód główki IP: *.* 23.04.02, 14:24
      Mój miał przy urodzeniu 36cm, ma 2 latka i żadnego wodogłowia, dużogłowia itp. Może zerknij na siatki centylowe, jak to mniej więcej powinno być.
      • Gość: misiunia20 Re: Obwód główki IP: *.* 23.04.02, 14:49
        Mysle, ze nie ma sie czym martwic. moj Misiek mial po urodzeniu 36 cm teraz ma 9 miesiecy i ok. 45 cmLekarz nie zwraca na to specjalnej uwagi moze to tez zalezy od wielkosci dziecka i wagi moj ma 74 cm i wazy 9,600 kgpozdrawiamagata
        • Gość: kachacha Re: Obwód główki IP: *.* 23.04.02, 20:51
          Mój tyranek kochany co prawda ma prawie 11 miesięcy ale tydzień temu byliśmy u lekarz i ma łeb jak sklep bo 47 .Nie ma się czym martwić,Sprawdz mu obwód klatki piersiowej musi mieć tyle samo co główka.eśli ma olej lekarzy jeśli nie musisz potryptać do specjalisty.
          • Gość: MamaMarysiiBenusia Re: Obwód główki IP: *.* 23.04.02, 21:06
            Witaj ! Wlasnie sprawdzilam jak to jest z moim rozrabiaka :-)Otoz moj 11 mies synek ma 47 cm. obwodu glowki ! A przy urodzeniu mial az 39 cm. i zadnego wodoglowia nic...Tylko mamusia sie nameczyla przy porodzie....On po prostu jest duzy i taka ma budowe . Moj maz jest wysoki i mocno zbudowany , jego ojciec rowniez . A i ja nie naleze do drobniutkich :-) kobiet . Przyjrzyj sie przodkom Twojego Malenstwa , na pewno znajdziesz odpowiedz :-)Pozdrawiam serdecznie ! jabluszko .
    • Gość: gas Re: Obwód główki IP: *.* 24.04.02, 22:06
      Nie martw się.Mój synek ma 6 m-cy i obwód główki 46 cm, tyle że waży 9,700 i mierzy 72 cm. Lekarz nic nie mówił , przy mnie sprawdził siatkę centylową i mieści się na 97 centylu (3%dzieci ma większą głowę). Mój syn przy urodzeniu też miał 37 cm (ważył 4,200 i 58 cm)
    • Gość: Brenda Re: Obwód główki - odetchnęłam IP: *.* 25.04.02, 09:07
      Wielie dzięki za wsparcie. Miłego weekendu :)))Brenda :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka