Dodaj do ulubionych

artroskopia u doroslego

IP: *.* 10.05.02, 14:32
Mam pytanie , czy ktoras z Was miala robiony zabieg zwany artroskopia ( badanie kolana ). Wlasnie cos takiego mnie czeka i chcialabym wiedziec czego moge sie spodziewac!Misia
Obserwuj wątek
    • Gość: AnulaO Re: artroskopia u doroslego IP: *.* 11.05.02, 05:20
      Nie mialam co prawda artroskopii przeprowadzonej na sobie, ale pracuje na oddziale ortopedii i czesto widuje delikwentow po takowym badaniu. Jest ono przeprowadzane przewaznie pod narkoza, czasem pod znieczuleniem miejscowym, trwa 30 -60 min, po zakonczeniu mozna chodzic bez problemow. Kolano moze dokuczac przez 2-3 dni, ale nie jest to zaden wielki bol. Do domu idzie sie tego samego dnia, kiedy tylko ustapi narkoza i dojdzie sie do siebie. Przez kilka dni trzeba oszczedzac kolano - zadnych biegow czy tancow.P.S. Taki scenariusz obowiazuje tu gdzie pracuje - w USA. Nie jestem pewna, czy w Polsce wyglada to tak samo.PozdrawiamAnka
      • Gość: asia.d.d Re: artroskopia u doroslego IP: *.* 11.05.02, 10:17
        w Polsce wygląda tak samo, tylko najczęściej znieczulenie jesT miejscowe :)
    • Gość: AgaAda Re: artroskopia u doroslego IP: *.* 12.05.02, 18:21
      Właściwie nie miejscowe a przewodowe - najczęściej podpajęczynówkowe. W Polsce po takim zabiegu do domku wychodzi się najwcześniej dzień po, najbardziej właśnie ze względu na znieczulenie.Aga.
    • Gość: *rubina Re: artroskopia u doroslego IP: *.* 13.05.02, 13:48
      Dziekuje Wam bardzo za te odpowiedzi !Podnioslam sie na duchu ! Chodzilo mi glownie o to , czy mozna normalnie po zabiegu chodzic , bo nastepnego dnia ide do pracy ....Dzieki jeszcze razMisia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka