IP: *.* 13.05.02, 09:37
Cześć!Jestem mamą 14 miesięcznego Filipa, od dwóch miesięcy choruje na cukrzycę. Proszę o kontakt rodziców którzy mają ten sam problem.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hermiona Re: cukrzyca IP: *.* 13.05.02, 12:10
      Hej, Asiu! Jakieś dwa miesiące temu sama zamieściłam podobny post, ale z mizernym skutkiem.Mój 3,5-letni Jedruś w sierpniu zeszłego roku zachorował na cukrzycę, a raczej dopiero wtedy ją rozpoznano.Jeśli tylko chcesz, pisz na priva. Nie jesteś sama!:hello: Monika
      • Gość: Przygoda. Re: cukrzyca IP: *.* 14.09.02, 19:00
        Dziewczyny, jakie są objawy? Po czym stwierdziłyście że to cukrzyca? Co Was zaniepokoiło? Moja 2,5 letnia Madzia od 2 tygodni bardzo dużo pije, jest zmęczona, wszystko jej się nie podoba, wróciła do spania w dzień i wieczorem też pada. Czy iść do lekarza?Pozdrawiam Sylwia
    • Gość: Hermiona Re: cukrzyca - do Przygody IP: *.* 14.09.02, 20:00
      Objawy cukrzycy są takie: - duże pragnienie- częste oddawanie moczu- zmęczenie, senność- dziwny, słodkawy zapach moczu (oznacza, że mocz zawiera aceton)Jeśli widzisz u swojego dziecka chociaż niektóre z tych objawów, to lepiej "dmuchać na zimne" i iść JAK NAJSZYBCIEJ do lekarza, że by dał skierowanie na badanie krwi (poziom glukozy) i moczu. I nie daj się zwodzić, że on nie widzi w tym objawów cukrzycy albo inne bzdury. Mój synek był już skrajnie wycieńczony, wpadał w śpiączkę, a lekarka ( na szczęście nie był to mój lekarz rodzinny, którego zatępowała) nie widziała powodu, żeby zbadać mu poziom cukru. Możesz to badanie krwi zrobić "z marszu", bo wystarczy, że po posiłku poziom cukru będzie wyższy niż 200, a można podejrzewać cukrzycę. Potem dla pewności dobrze badanie powtórzyć na czczo, ale gdyby ten cukier po jedzeniu był bardzo wysoki, to i tak będzie wiadomo na 100%.Nie czekaj! Idź zaraz w poniedziałek!!!! I daj koniecznie znać!!! Pozdrawiam Cię serdecznie!!!Monika
      • Gość: Przygoda. Re: cukrzyca - do Przygody IP: *.* 14.09.02, 20:28
        Dzięki, przestraszyłaś mnie trochę, pójdę do lekarza.Pozdrawiam Sylwia
        • Gość: Przygoda. Re: cukrzyca - do Przygody IP: *.* 17.09.02, 19:25
          Badania zrobiłam i na szczęście wyszły dobre. Ufff, odetchnęłam z ulgą. Pozdrawiam gorąco Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka