Dodaj do ulubionych

STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!!

IP: *.* 12.06.02, 20:36
witam,mój mały (17 miesięcy) ma od wczoraj rana biegunkę, miał jeszcze wysoką gorączkę, ale już nie ma;lekarz na biegunkę zapisał ALUGASTRIN, ale na razie nic nie pomaga;dzisiaj jeszcze dzwoniłam do lekarza, że nie przechodzi - powiedział,że ostra biegunka moze trwać i z 14 dni!!!!!,- zalecił ścisłą dietę i poić poić poić;ale mały nie chce pićboję się tego piekielnego odwodnienia i pobytu w szpitalu!!!!!!CO ROBIĆ?????!!!!!!! :-(pozdrawiam,przerażona magda
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!! IP: *.* 12.06.02, 21:04
      Ostatnio przerabialiśmy to przy okazji anginy.Podam ci wszystkie sposoby pozbierane po koleżankach, babciach ciotkach itp.Zupa z ryżu i dużo marchwi rozgotowana do granic możliwości.Jagody.No lakcid lub trilac to być może masz już od pani doktor.Czekolada prawdziwa (może to nie najlepszy pomysł, ale ja stosowałąm)No na picie to niestety i ja nie miałam sposobu.Mała ogólnie mało pije. Też się bardzo o to martwiłam, ale już jest ok.Zycze szybkiego powrotu do zdrowia
      • Gość: teresablaauw Re: STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!! IP: *.* 13.06.02, 23:10
        mam nadzieje, ze biegunka juz przeszla ale jesli nie moze warto sprobowac... Moja tesciowa poradzila mi ostatnio coca-cola lub pepsi-cola z odrobina soli.sol z cola wywiazuje reakcje powstrzymujaca biegunke - sprobuj moze odrobinke.
      • Gość: Anuk Re: STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!! IP: *.* 14.06.02, 13:54
        Tez mam nadzieję, że przeszło jak nie: SMECTA lub enterol lub NIFUROKSAZYD w syropie (na recepte). I duszone jabłuszko rozgotowane z ryżem do jedzenia - dobrze robi. Poić często ale w bardzo małych ilościach (dosłownie po łyżeczce)Pozdrawiam,ANUK
    • Gość: Iwona_P Re: STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!! IP: *.* 12.06.02, 21:26
      Nie bój sie pobytu w szpitalu. Moi chłopcy kiedy mieli rotawirus (trzeba zbadać kał) o mały włos się nie odwodnili, mimo że poiłam, poiłam, poiłam...Skończyliśmy w szpitalu. Teraz możesz podawać Gastrolit, po łyżeczce, co chwilkę. Smecta też jest OK. My podawaliśmy jeszcze Enterol.
    • Gość: fasola Re: STRASZNA biegunka - pomocy!!!!!!!!! IP: *.* 15.06.02, 07:43
      ufffffff już podzięki wam wszystkim za podpowiedzina całe szczęście mamy juz TO :-) za sobąaż odżyłamjeszcze raz dzięki, pozdrawiam,magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka