Dodaj do ulubionych

Co zamiast hemoferu ?

IP: *.* 18.07.02, 10:06
Czy ktoś wie jak nazywa się niemiecki odpowiednik naszego hemoferu ? O tym już ktoś pisał ale nie mogę znalezc. Z góry dziękuję .
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia.Pawlik Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 18.07.02, 11:44
      Nie wiem , który jest niemiecki, ale podaję Ci inne preparaty żelaza: Sorbifer Durules, Tardyferon, Resoferon, Ascofer, Ferro-GradumetPozdrawiam Basia
      • Gość: Eki Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 18.07.02, 12:02
        Basiu a czy te wymienione przez Ciebie preparaty można stosować u małych dzieci 1-2 latka ? Pamiętam że kiedyś szukałam dla mojej małej bezskutecznie ferro 66, ale u nas i w Niemczech już jest wycofane. Eki
        • Gość: Basia.Pawlik Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 18.07.02, 12:43
          Niestety muszę Cię zasmucić tylko ferro 66 lub hemofer w kroplach są dla dzieci. Tardyferon, Sorbifer,Resoferon od 12 rż. Nic nie jest napisane w Ascoferze tz napisane jest,że u dzieci stosuje sie połowę dawki.Ale to nie jest scisła informacja bo tak naprawdę u tak małych dzieci powinno przeliczać się na kilogram masy ciała. Rozumiem,że problem jest poważny skoro chcesz podawać preparaty żelaza. A może wystarczą preparaty witaminizowane wzbogacone w żelazo? Basia
    • Gość: Brenda Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 18.07.02, 15:39
      Chyba chodzi Ci o Ferro Sanol, tak?:hello: Brenda
      • Gość: efa Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 18.07.02, 23:05
        no właśnie, można to dopaść w Polsce? Tzn Ferro Sanol? Podobno jest tylko na receptę. Czy jeśłi trzeba kupic w Niemczech, niemiecki lekarz musi wypisać własną?
      • Gość: Eki Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 19.07.02, 08:41
        Tak dziękuję. Z opowiadań wiem, że polskie recepty są realizowane w Niemczech, choć jest to pewnie uzależnione od rodzaju leku . Pozdrawiam Eki
        • Gość: Eki Re: Co zamiast hemoferu ? IP: *.* 19.07.02, 08:43
          Realizowane choć nie refundowane. Eki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka