Dodaj do ulubionych

prosze o kontakt - TGA+VSD

01.12.06, 11:48
witam wszystkich,
jestem w 27 tyg. ciazy a u mojej coreczki zdiagnozowano wade serca w postaci
TGA+VSD. w zwiazku z tym prosze bardzo rodzicow dzieci z ta sama wada o
kontakt i przekazywanie informacji co do sposobu i miejsca leczenia waszych
dzieci i wszelkie rady...
pozdrawiam
maja
Obserwuj wątek
    • withmiel1 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 01.12.06, 12:38
      cześć na początek głowa do góry
      Jestem ojcem 3 letniego Kuby po TGA Zabieg w 4 dobie życia robiony był przez
      doc.Molla w Łodzi CZMP. Jest OK z małą niedomykalnością zastawek.
      Z tego złego dobrze że masz zdiagnozowaną wadę przed porodem u nas było to
      zgdiagnozowane po porodzie .Masz czas na wybranie Kliniki , dziecko od razu
      będzie szykowane do zabiegu .To duży plus.Pozdrowienia tla ciebie i dzielnej
      istotki co chce przyjść na świat.
      • mrowka517 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 01.12.06, 12:47
        dzieki wielkie za odpowiedz!! po strasznym szoku i bolu przyszedl czas na
        otrzezwienie i zbieranie informacji.. czy twojego synka czekaja kolejne
        operacje, czy on tez mial ubytek w przegrodzie miedzykomorowej? jak wspominasz
        Łódź i czy polecasz ten osrodek??
        • withmiel1 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 01.12.06, 14:15
          Tak polecam ten ośrodek choć niektórzy twierdzą , że lepiej jest w Prokocimiu
          Kraków jest jeszcze Warszawa CZD i Poznań lecz wybór należy do ciebie.Mój mały
          niemiał ubytku lecz samo TGA .W opisach spotkałem że lepiej u dzieci jak ten
          ubytek jest bo w tedy lepsze jest mieszanie krwi utlenionej z niedotlenioną ale
          u ciebie jest o tyle lepiej że masz już zdiagnozowaną wadę przed porodem i
          dziecko będzie odrazu pod nadzorem kardiologicznym.
          Mój Kuba po zabiegu był 4 tygodnie w szpitalu ale załapał zapalenie płuc.
          Przeważnie dzieci są ok.3 tyg.
          Najgorsze są te widoki wszystkich kabli podłaczonych do dziecka.Ale pozytywne w
          Łodzi jest to że można zaraz po zabiegu wejść do swojego maluszka.
          Naprawde mamy kardiochirurgów światowej klasy są to lekarze od Boga, ich
          poświęcenie dla dzieci nie mieści się w głowie.Mój mały po tym zabiegu nie
          wymaga już w dalszym życiu kolejnych lecz nie wiem co z niedomykalnością
          zastawek oby się nie powiększała bo w tedy kolejne cierpienia. Dzieciaki rosną
          normalnie bez przecwskazań chyba że zwolnienie z wf.Lecz te operacje są robione
          od kilkunastu lat i nikt nie wie co dalej sie może wydażyć .Ale po tym
          wszystkim trzeba dziękować , że ma sie te kochane istotki a jest to mój jedynak
          Będzie dobrze.
    • i.w.a Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 02.12.06, 14:46
      hej jestem mamą 2,5 letniej Wiktorii po przełożeniu.cofnij się parę wątków
      wstecz a znajdziesz dużo na temat tga i rozwoju maluszków z tą wada(dzieciaczki
      rozwijają się jak zdrowe dzieci)masz naprawde duze szczescie że zdiagnozowali
      to w ciąży.wszystko będzie dobrze cbaj o siebie życzymy Ci dużo zdrówka i
      cierpliwości i mimo wszystko mało nerwów w razie pytan mój nr
      gg4945594.Pozdrawiam Iwona i Wiktoria TGA
    • madzia8310 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 02.12.06, 18:34
      Cześć, jestem mama polrocznego Filipka po TGA, bez VSD ale tez slyszalam ze
      lepiej kiedy tej wadzie towarzyszy ubytek. Nie wiedzialam nic o wadzie synka, a
      zdecydowanie lepiej jest wiedziec. Moj synek byl operowany w Poznaniu przez
      prof. Wojtalika. Ja jestem zadowolona że to on go operowal. Operacja byla w
      drugiej dobie życia. Opieka w Poznaniu jest dobra, moze poza kilkoma
      pielegniarkami (nawet nie wiem czy nadal tam pracuja). Po operacji za ok.
      godzine mozna wejsc do dziecka (musza wszystko popodlaczac). Potem odwiedziny
      kilka razy dziennie na ok. godzine. Lepiej traktuja matkki karmiace piersia smile
      Wiecej szczegolow moge podac na gg lub mailowo.
      Strasznie mi przykro ze twojego dzidziulka tez to spotkalo, ale trzeba byc
      dobrej mysli. Zycze duzo zdrowka i siły w tych trudnych momentach. Sciskam was
      cieplutko!!!
      Magda mama Filipka TGA
      P.S. Moj nr. gg :933948
      mail: macmad.promax.media.pl
      • kassia1976 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 03.12.06, 10:48
        Napisałam do ciebie na maila gaetowego, dbaj o siebie i niemartw sie na
        zapas.Pozdrawiam Kasia Mama Nikosia z TGA
        mój nr gg:4755921, jak masz pytania jestem codziennie od 19.30
    • bartek251205 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 04.12.06, 10:35
      Bartuś ur.25.12.05 TGA VSD CoA. operacja w Łodzi doc. Moll to świetny fachowiec
      inni lekarze gdy robią Bartkowi usg są pełni podziwu jak dobrze był z
      operowany i w jakim jest stanie. polecam doc. Molla

jak byś kiedyś chciała pogadać:GG 7701911 lub celina86@vp.pl

Celina-mama Bartusia
      • kasiamp1 Re: prosze o kontakt - TGA+VSD 05.12.06, 20:18
        Witam! O nas mozesz poczytac w dziale o osrodkach zagranicznych - Wielka
        Brytania. Trzymam kciuki - wszystko bedzie dobrze! NIkt, kto spotyka mojego
        synka nigdy by nie uwierzyl, ze kiedykolwiek mial jakies problemy!
        Pozdrawiam, Kasia, mama Mateusza z tymi samymi wadami co Twoje Dzieciatko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka