Dodaj do ulubionych

rana szyta

IP: *.* 07.08.02, 20:52
Moja 3l(niecałe) córcia zraniła się w nogę wazonem(ktory właśnie raniąc się ztłukła) w nogę. Rana ma ok.4-5 cm, jest na stopie,w części ruchomej, ale jest głęboka.Zszyto ją od razu(po kilkunastu minutach) w szpitalu, Ewka nie może teraz chodzić.Ja oczywiście nie mogę się uspokoić(bo śpi, póki nie spała byłam jak stal)i strasznie się martwię:jak długo może potrwać gojenie?Błagam, napiszcie choć słówko.Hania
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika_P Re: rana szyta IP: *.* 07.08.02, 21:18
      Niedługo, naprawdę niedługo. U dzieci rany się szybko goją. Wiem, co przezyłaś, pół roku temu Miśko rozbiło sobie łuk brwiowy i też skończyło się szyciem, tylko że u niego szew był na szczescie tylko jeden. Trzymajcie sie :)
    • Gość: agniesia1 Re: rana szyta IP: *.* 07.08.02, 21:19
      gojenie potrwa okał 2-3 tyg. a szwy ściągną po jakiś 7 dniach .Nie martw się i głowa do góry ,póki ją wydasz za mąż śladu nie będzie.Pozdrawiam :bic:
      • Gość: trolka Re: rana szyta IP: *.* 08.08.02, 06:22
        Wielkie dzięki, dziewczyny, już mi lepiej. Ale do końca nie mogę się pozbierać.Teraz Ewka jest grzeczna, woła jak chce do łazienki, czy innego pokoju(jestem obok niej, mówi, nie woła),a nie próbuje wstawać(tak nam kazano).ma 5 szwow, podczas zakładania awanturowała się kulturalniesmile)(TO JEST MOJA NOGA , nie chcę pomocy tych panów, niech nikt bez mojej zgody mnie nie dotyka).Szkoda jedynie, że przez to nie pojedziemy na wakacje...
        • Gość: Mariola4 Re: rana szyta IP: *.* 10.08.02, 22:54
          Moja Magda gdy miała niecale 3- latka była szyta na brodzie (spotkanie z kaloryferem) . Szycie wspominam okropnie ale potem spoko. Z taką "pozszywaną" byliśmy z nią w Małej Fatrze na Słowacji (zmieniałam jej tylko opatrunek codziennie). Po powrocie (ok tyg.)zdjeto jej szwy.Taką świeżą ale już podgojoną ranę trzeba smarować aby blizna nie była zzbyt widoczna (np cepanem ).Będzie to kiedyś jeszcze wspominać jak moja Magda zieloną nitkę sterczącą z brody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka