Dodaj do ulubionych

konflikt serologiczny grup krwi

IP: *.* 15.09.02, 21:10
Czy któraś z Was przez to przechodziła? Jakie były konsekwencje? Czy pierwsze dziecko miało anemię? Co z drugim dzieckiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: luna Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 15.09.02, 22:03
      ale pytasz co sie dzieje gdy konflikt wystapil, czy gdy tylko jest niezgodnosc grup krwi???
      • Gość: olka4321 Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 17.09.02, 10:41
        dzisiaj to chyba niczym nie grozi...u nas niezgodnosc wystapila dostalam po porodzie immoglobuline (czy cos takiego}i to ma organizm "oszukac"zeby przy drugim dziecku nie było problemów.przy pierwszym to niegrozne przy kolejnym tak ale to oszustwo na tym polega ze organizm "mysli" ze to pierwsza ciaza.nie wiem czy sie nie za bardzo nie zaplatalam...
    • Gość: MOKO Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 17.09.02, 18:35
      Hej, ja miałam konflikt z mężem oraz z dzieckiem. Ja mam grupę krwi A Rh-, a mój mąż i syn A Rh+, więc był podwójny konflikt <ale przy pierwszej ciąży matka jest chroniona,u nas było wporządku.Po porodzie dostałam zastrzyk i jest ok
    • Gość: Mia Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 18.09.02, 06:13
      U nas tez konflikt wystapił. Ja 0-, maz Aa+, dziecko jak mąż. Po porodzie stwierdzono u mnie p/ciała, ale żadnego zastrzyku niestety nie dostałam, musze sie dowiedzieć jak toi jest, bo drugie planuje. Jedni lekarze mówili: konflikt zrealizowany, drudzy temu stwierdzeniu się dziwili. Więc nie wiem do końca, jak to jest z tym konfliktem?
      • Gość: Ewusiek Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 18.09.02, 06:38
        u nas też wystąpiła niezgodność grup i czynników (ja 0 rh-, a mąż A Rh+, dzieci A Rh+), na szczęście podczas ciąż nie miałam przeciwciał. Po obydwu porodach dostałam immunoglobulinę.Ewa
    • Gość: axa Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 18.09.02, 21:06
      Nasz konflikt nie jest związany z Rh a jedynie (?!) z grupa krwi - ja mam 0 a Mała A. U mnie wytworzyły się antyciała, co zaowocowało anemią (z którą właśnie walczymy) u Małej.W szpitalu nie dostałam żadnego zastrzyku. Co to oznacza????????????????
      • Gość: Ewusiek Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 19.09.02, 06:38
        zapomniałam dodać, że u mnie nie było przeciwciał, ale u dzieci ciągnęła żółtaczka, Paweł miał nawet szczepienia przełożone z tego powodu.Ewa
    • Gość: Ala72 Re: konflikt serologiczny grup krwi IP: *.* 19.09.02, 13:09
      Ja mam rh- mąż rh+, dziecko odziedziczyło moją krew, więc nie dostałam immunoglobuliny, którą się podaje po porodzie aby zapobiec wytworzyniu przeciwciał w organizmie kobiety gdy dziecko ma rh+; (gdy odziedziyczy rh- nie ma takiej potrzeby, gdyż organizm nie wytworzy żadnych przeciwiciał, nie ma się przed czym bronić: rh- czyli dziecko nie ma czynnika RH).Na stronie http://masternet.pl/bedemama/konfliktrh.htmjest dość dokładnie wyjaśniona sprawa konfliktu serologicznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka